időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Verstappen apósjelöltje milliókat fizet azért, amit Hamiltonról mondott

Magyar Nemzet
2023.03.25. 13:37 2023.03.25. 13:40
Verstappen apósjelöltje milliókat fizet azért, amit Hamiltonról mondott

Nelson Piquet nem a visszafogottságáról híres, most viszont ráfázott a szabadszájúságára. A háromszoros Formula–1-es világbajnok brazil versenyzőt, akinek a lánya a jelenlegi bajnok, Max Verstappen barátnője, két régi interjú miatt ítélték el, 340 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetnie. Piquet mindkét esetben a hétszeres bajnok Lewis Hamilton kárára használt olyan szót, amit nem lett volna szabad.

Nelson Piquet véleménye korábbi Formula–1-es világbajnokként érdekes a modern kor eseményeiről is. A brazil ex-versenyő a 2016-os és a 2021-es, egyaránt az utolsó futamon eldőlt idény végjátékát is véleményezte, csakhogy az interjúk közben a mindkét évben vesztes Lewis Hamilton kárára meg nem engedett kifejezések hangoztak el. Piquet-t tavaly, a 2021-es eset nyilvánosságra kerülése után kitiltották az F1-es versenyekről, noha korábbi bajnokról, egyben az aktuális címvédő, Max Verstappen barátnőjének édesapjáról van szó.

Piquet hiába hangsúlyozta, hogy az általa használt szó helytelen fordításából származik az egész balhé, a brazilt hazájában rasszistának és homofóbnak titulált szavai, erkölcsi károkozás miatt ötmillió brazil reálra büntették.

Azaz a sportági legendának néhány helytelenített szó miatt nagyjából 340 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetnie.

Bár az ítélet egyértelmű állásfoglalás, vannak, akik szerint túl enyhe a büntetés. A pert elindított négy emberjogi szervezet a végül kiszabott büntetés dupláját kérte Piquet-re.

Borítókép: Lewis Hamilton, a sértett (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Ayman Yaqoob)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.