Xabi Alonso visszatérne Budapestre, és gratulált a gyepmesternek

A német Leverkusen a Puskás Arénában is 2-0-ra győzve 4-0-s összesítéssel jutott tovább a nyolc közé az Európa-ligában a Ferencváros ellen. Xabi Alonso vezetőedző érthetően elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után, szerinte sokat számított csapata gyors vezető gólja, csupán néhány kimaradt helyzet miatt sajnálkozott. Elégedett volt a hangulattal és a stadionnal is, külön gratulált a gyepmesternek, és beszélt az esetleges visszatérésről is Budapestre.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 8:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedetten mehetett a meccs utáni sajtótájékoztatóra Xabi Alonso, a Leverkusen vezetőedzője. A német csapat a hazai 2-0 után a Puskás Arénában is 2-0-ra győzte le a Ferencvárost, és így 4-0-s összesítéssel jutott tovább az Európa-liga legjobb nyolc együttese közé, és várhatja a péntek délutáni sorsolást.

– Intenzív meccset játszottunk, ami után elégedettek lehetünk – kezdte Xabi Alonso. – Ez a mérkőzés megmutatta nekünk, hogy milyen teljesítményre van szükség nemzetközi szinten ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni. A helyzeteink alapján több gólt is szerezhettünk volna, túl sok lehetőséget pazaroltunk el, ezen a téren javítanunk kell a folytatásban. Remek volt a hangulat, de tudtuk, mire számítsunk. Nagy pozitívuma a párharcnak, hogy a két mérkőzés egyikén sem kaptunk gólt. A játékosok közül senkit sem szeretnék kiemelni. Diaby nem csak ma játszott jól: minden edzésen és minden adott alkalommal, amikor játszik, meg akarja mutatni, hogy nem véletlenül a francia válogatott tagja. Örülök a remek teljesítményének, de azt is meg kell értenie, hogy folyamatosan hoznia kell ezt a szintet.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e csapata teljesítményével, és hogy mit tanult a Ferencváros elleni párharcból, ezt válaszolta:

– Az első félidőben remekül kezdtünk, amivel rögtön elvettük az ellenfél harci kedvét. Fontos volt ez a gól, de az is fontos volt, hogy végig kontrolláltuk a meccset. A legnagyobb tanulság, hogy nem mindig a legszebb foci a legeredményesebb. Úgy kell teljesíteni, ahogyan az adott meccs, az adott ellenfél megkívánja. A rossz és a jó történéseket is tudni kell kezelni, ez kulcsfontosságú.

Az Európa-liga döntőjét az UEFA éppen Budapesten és a Puskás Arénában rendezi, így logikus volt a kérdés, hogy Xabi Alonso szerint visszatér-e hamarosan a magyar fővárosba. Ő erre ezt felelte:

– A stadion gyönyörű, a pálya fantasztikus, az egyik legjobb, amit láttam, és megnyertük a párharcot is, szóval boldogok vagyunk, de most még korai lenne erről beszélni. Boldogok vagyunk, hogy kiszolgáltuk a bennünket elkísérő drukkereket, de ne szaladjunk előre: lépésről lépésre kell haladni, aztán meglátjuk, meddig jutunk. Gratulálok a gyepmestereknek, nagy élmény itt játszani.

Borítókép: Xabi Alonso szívesen visszatérne Budapestre az Európa-liga döntőjére (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.