Gera Zoltán a lába helyett ezúttal a kezével hagyott nyomot + videó

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található a Magyar sportcsillagok fala, amely most két újabb kiváló sportoló kézlenyomatával bővült. A 97-szeres válogatott labdarúgó, Eb-résztvevő Gera Zoltántól és a többszörös Dakar-rali résztvevő Bunkoczi Lászlótól is kézlenyomatot vettek a Magyar Sportcsillagok Falára.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 11:19
Gera Zoltán Bunkoczi László
Gera Zoltán Bunkoczi László Forrás: tf.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel ezelőtt, 2022. május 6-án avatták fel a 2015-ös tűzvészben megsemmisült Magyar sportcsillagok falát. Az Athén terem folyosóján található relikvia új formájában több mint nyolcvan magyar sporthíresség kéznyomatát őrzi, miközben a megsemmisült ereklyéknek is emléket állít.

Május 3-án, szerdán újabb kézlenyomatokkal bővül a fal: Gera Zoltán labdarúgóéval, Bunkoczi László és Szalay Balázs raliversenyzőjével, Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozóéval és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok vívóéval. Gera Zoltán és Bunkoczi László más irányú elfoglaltságuk miatt nem tudnak ott lenni a május 3-i eseményen, így e két neves sportoló kézlenyomatát most kellett formába önteni – számolt be róla az Origó.

A lenyomatok – a többi, fent említett hírességekével együtt – a későbbiekben kerülnek fel a falra.

 

– Nem nyertem világbajnokságot, mint a legtöbb név, amit itt látok. A legtöbb kézlenyomat kiválóságai olimpiai sportágakban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Nyilván a futballban én ezt nem tudtam véghez vinni. Azt gondolom, hogy a hosszú pályafutásomat vették figyelembe. Megtisztelő, hogy ha az emberre gondolnak. Azt jelenti, hogy szó szerint valamilyen kézlenyomatot hagyott a sportban – mondta Gera Zoltán.

– Még mindig nem vagyok teljesen magamnál. Nem gondoltam volna, amikor elkezdtem versenyezni, hogy ez megadatik. Klasszikus értelemben olimpiai sportágak nagy bajnokai vannak itt. Tényleg, még mindig egy kicsit hitetlenkedve állok a dolog előtt – árulta el Bunkoczi László.

Borítókép: Gera Zoltán (balra) és Bunkoczi László (Forrás: Tf.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.