Fejek hullanak a Schumacher-álinterjú miatt

Súlyos árat fizetett a német Die Aktuelle bulvárlap főszerkesztője, Anne Hoffmann a Formula–1 hétszeres világbajnokával, Michael Schumacherrel készült álinterjú leközlése miatt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 9:24
Michael Schumacher
Mercedes-AMG driver Michael Schumacher of Germany (C) speaks to the media after the second practice session of the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit on October 5, 2012. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE (Photo by JUNG YEON-JE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, hatalmas botrányt robbantott ki a Die Aktuelle bulvárlap Németországban, amely úgy közölt le egy cikket, mintha Michael Schumacherrel készített volna interjút. Ha ez valóban megtörténik, az hatalmas meglepetés lett volna, hiszen a Formula–1 legendás pilótája 2013-as síbalesete óta a világtól elzártan él, egészségi állapotáról is vajmi keveset tudni.

A Die Aktuelle címlapján hirdette az első interjú elkészültét, majd csak a magazin fellapozását követően, a cikk végén derült ki, hogy valójában nem a hétszeres világbajnok nyilatkozott, hanem a mesterséges intelligencia felelgetett a kérdésekre.

A felháborító cikk megjelentetése súlyos következményeket vont maga után. Egyrészt családja bejelentette, jogi lépéseket tesz az ügyben, másrészt a Die Aktuelle főszerkesztőjét elbocsátották az állásából. A magazin kiadója, a Funke ezzel egyetemben elnézést kért a versenyző családjától.

– Az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem lett volna szabad megjelennie. Az írás nem felel meg azoknak a szakmai elvárásoknak, amelyeket a kiadónk és az olvasók a lap felé támasztanak. A cikk megjelentetése nem maradt következmények nélkül: megváltunk az újságot 2009 óta vezető Anne Hoffmann főszerkesztőtől – fogalmazott Bianca Pohlmann, a Funke ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Michael Schumacher a 2012-es japán versenyhétvégén (Fotó: AFP/Jung Yeon-Je)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.