Janurik Kinga a sütiről és a szeretetnyelvről is beszélt a BL-meccs előtt

Janurik Kinga új oldaláról mutatkozott meg. A Ferencváros kapusa a Győr elleni múlt heti kupadöntő után a hírérzékenységéről tett tanúbizonyságot: az öröm perceiben kifejtette, hogy édesanyja süteménye is kellett az ETO legyőzéséhez. A válogatott kapust azóta mindenki a receptről kérdezi, de ő ezt nem árulja el. Sőt, más megvilágításba helyezte édesanyja szeretetnyelvét, ami jól jöhet a Metz elleni mai Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt.

2023. 04. 29. 4:50
JANURIK Kinga
Érd, 2022. december 17. A ferencvárosi Janurik Kinga a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria és a cseh DHK Baník Most mérkõzésen az Érd Arénában 2022. december 17-én. A Ferencváros 43-19-re gyõzött. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janurik Kinga belehajított egy téglát az állóvízbe. A Győr elleni múlt heti Magyar Kupa-döntőn szenzációsan védő kapus az édesanyja süteményét dicsérte a mérkőzés után. Azóta többen is érdeklődtek a sütemény receptje felől, de a Ferencváros kapusa nem árulja el a titkot.

Janurik Kinga remekül védett a kupadöntőn                                Fotó: Árvai Károly/ Nemzeti Sport

 Janurik más megvilágításba helyezte, új értelmezési keretbe illesztette a korábbi nyilatkozatát. Kiderült, a sütemény valóságos, de szimbolikus jelentősége is van. A kapus édesanyja így vagy úgy, de mindig segít egy-egy fontos mérkőzés előtt. – Természetesen nem árulom el a receptet, de azt gondolom, nem is ez a lényeg. Édesanyám minden fontos mérkőzésem előtt meglep egy-egy aprósággal, mondattal, kedvességgel, olykor süteménnyel. Ő nagyon közel áll hozzám, szilárd a köztünk lévő érzelmi kapocs. A Győr elleni meccs előtt szinte megérezte, hogyan megy majd a védés – mesélte a Magyar Nemzetnek az FTC válogatott kapusa. 

Adódik a kérdés, hogy ha a misztikus sütemény elfogyasztása után Janurik kilenc fontos védéssel segített a csapatán a kupadöntőben, akkor a Metz elleni mai Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzés (tv: 16.00, Sport 1) előtt is kedveskedik-e valamivel az anyuka. – Hát, ezt még nem tudom, de őt ismerve, biztosan lesz hozzám egy-két jó szava – mondta a rutinos, kétszeres kupagyőztes kapus. 

Leendő edzője ellen játszik a Győr

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO ma este a dán Odense ellen (tv: 18.00, Sport 1) idegenben kezdi meg a negyeddöntős párharcot. A találkozó pikantériája, hogy a sérüléséig a dánoknál játszott kölcsönben az ETO átlövője, és az Odense jelenlegi edzője, Ulrik Kirkely lesz a következő szezontól a Győr trénere. A párharc favoritja a múlt hétvégi elveszített kupadöntő ellenére a magyar bajnok, az ellenfele még soha nem szerepelt a Final Fourban.

A Fradi a szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készül, és komoly bravúrt kell bemutatnia, ha ki akarja harcolni a részvételt a Final Fourban. Janurik szerint a tapasztalat fontos faktor lehet a párharc szombati és jövő vasárnapi felvonásán. – A szezon előtt visszatért hozzánk Tomori Zsuzsanna, nálunk játszik Andrea Lekics, mindketten több forró hangulatú, komoly tétre menő mérkőzést játszottak, és végül de nem utolsósorban már nyertek BL-t a pályafutások során. Az ő és persze Dragana Cvijics tapasztalatuk sokat jelenthet nekünk – folytatta a 2020-ban szerződtetett kapus.

A Metz sztárcsapat, az idei szezonban az egyetlen, amelyik oda-vissza le tudta győzni a Győrt a Bajnokok Ligájában. Ráadásul járt már a BL legjobb négy csapata között. Janurik tisztában van a feladat nehézségével, és arra is rávilágított, mi lehet kifizetődő a párharcban. – 

Hihetetlenül gyors játékosaik vannak, akik remekül egy az egyeznek. A következő szezontól már a Győrt erősítő brazil Bruna de Paula ugyan sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de mi arra is felkészültünk, hogy ha esetleg pályára lép ellenünk. 

Csak akkor lehet esélyünk ellenük, hogy ha nem kiemelkedően extra, de nagyon jó teljesítményt nyújtunk egyénileg és persze csapatszinten is. A védekezésünk sok mindent meghatároz majd a mérkőzésen – vázolta a reményteli sikeres forgatókönyvet a Fradival 2021-ben magyar bajnokságot nyert Janurik. 
Mikor szóba jött a Metz elleni 2021-es győztes BL-csoportmeccs, a sikerélmény, amiből lehet töltekezni az idei play-off mérkőzés előtt, a válogatott kapusnak a szurkolók jutottak az eszébe. – Emlékszem a tavalyelőtti mérkőzésre, a Covid-időszakban játszottunk, nézők nem lehettek ott az Elek Gyula Arénában. Szombaton Érden viszont buzdíthatnak minket, ők varázslatos hangulatot tudnak teremteni, mindig támogatnak minket. Rajtuk semmi sem fog múlni a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén – mondta lapunknak a Ferencváros kapusa.

Janurik védései a kupadöntőn:

Borítókép: Janurik Kinga a Metz ellen is főszereplő lehet (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.