Óriási fordítás a lilák és a zöldek nagy rangadóján

A labdarúgó NB I 29. fordulójának nyitómeccsén a Kecskemét hazai pályán 2-0-s előnyből 3-2-es vereséget szenvedett a Paks ellen. Varga Barnabás triplázott, immár huszonhat gólja van, ennek a felét sem érte el más az idei kiírásban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 21:55
Horváth Krisztofer Szélpál Norbert
Labdarúgó NB I - Kecskeméti TE - Paksi FC Fotó: MTI/Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 29. fordulója az Újpest és a Ferencváros derbijével zárul. Ha azonban a tabellára tekintünk, a forduló igazi, szintén lila–zöld rangadóját péntek este a Kecskemét és a Paks vívta a Széktói Stadionban.

Az első félidő a hazaiak elképzelése szerint alakult. A második helyezett Kecskemét a játékrész elején, majd hajrájában is egy-egy szöglet után szerzett gólt, Szalai Gábor lábbal, majd Szabó Alex fejjel volt eredményes.

A Paks negyvenöt perc alatt egyetlen alkalommal sem találta el ellenfele kapuját, így nem volt meglepő, hogy Bognár György három cserét is végrehajtott a szünetben, beküldte többek között Böde Dánielt is, aki néhány perc játék után gólpasszt adott az idény gólkirályjelöltjének, Varga Barnabás közelről fejelt a kapuba.

S nem ez maradt a már a válogatottban is bemutatkozott Varga egyetlen gólja a meccsen, Vágó Levente kezezése után büntetőből is eredményes volt a Paks csatára. Ráadásul a kecskeméti csapatkapitány az esetnél megkapta második sárga lapját.

A folytatásban emberelőnyét kihasználva a Paks játszott veszélyesebben, Böde elől kétszer is óriásit mentettek a hazai védők. S a tizenegyesnél a hazai szurkolók által még szidott VAR is a Kecskemét segítségére sietett, ugyanis Andó-Szabó játékvezető a visszajátszás után vonta vissza az újabb büntetőt, mert Szabónak a vállát, s nem a kezét érte a labda.

Így sem úszta meg a Kecskemét a vereséget: a 90. percben megszületett a mesterhármas, Varga egy kipattanót fejelt a kapuba. 

Varga Barnabás 26 bajnoki gólnál jár az idényben, a góllövőlista második helyéhez jelenleg 12 találat is elég, a kispesti Nenad Lukics és a ferencvárosi Ryan Mmaee szerzett ennyit.

A Kecskemét a vereséggel maradt 51 ponttal a második helyen, a Paks megerősítette harmadik pozícióját, s négy pontra megközelítette a legyőzött újoncot.

Labdarúgó NB I, 29. forduló

Péntek
Kecskemét–Paks 2-3 (2-0), Széktói Stadion, 4950 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Szalai (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90., a másodikat 11-esből). Kiállítva: Vágó (Kecskemét, 57.).

Szombat
Mezőkövesd–ZTE 14.15
Kisvárda–Bp. Honvéd 17.00
Vasas–Puskás Akadémia 19.30 

Vasárnap
DVSC–Mol Fehérvár 15.30

Hétfő
Újpest–Ferencváros 18.00

Borítókép: Izgalmas meccset vívott egymással a Kecskemét és a Paks (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.