Böde Dániel elárulta gólerős visszatérésének titkát

A válogatottszünet előtt a labdarúgó NB I-ben a legjobb formának a Paks örvendett, amely egymás után négy bajnoki meccset is megnyert. A februári edzőváltás, Bognár György visszatérése nem csak a csapatnak tett jót. A Paks ikonja, Böde Dániel gólokkal hálálta meg az ismét megkapott bizalmat.

2023. 04. 01. 6:34
BÖDE Dániel
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-Paksi FC Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel azt gondolhattuk, Böde Dániel pályafutásának érdemi része véget ért. A korábbi élvonalbeli gólkirály az aktuális idényben néhány forduló után kikerült a Paks NB I-es keretéből, s utána a tolnaiak második számú, NB III-ban szereplő csapatában játszott.

Böde Dániel
 Böde Dániel kapura lő (Fotó: paksifc.hu)

Februárban aztán változás következett be Pakson: Waltner Róbert vezetőedző távozott, a helyére pedig visszatért Bognár György, aki tavaly a Magyar Kupa döntőjébe vezette a zöld-fehéreket, és Bödével is rendszeresen számolt, néha védőként, máskor támadóként vetette be a huszonötszörös válogatott játékost.

Bognár érkeztével Böde egyetlen rövid megbeszélés után visszakerült az első számú csapatba, s azóta minden meccsen pályára lépett, sőt a hat találkozón öt góllal segítette a Paksot. Jelenleg ő az NB I leghatékonyabb játékosa, 185 játékperc alatt négy bajnoki gólt jegyzett, azaz átlagosan negyvenhat percenként a kapuba talált.

– Az NB III-ban is ugyanúgy készültem, mint ha bármelyik csapatnál játszottam volna. A harmadosztályban sem teheti meg az ember, hogy elhanyagolja magát. Folyamatosan pluszmunkát is végeztem, lehet, hogy annak van meg most az eredménye – fogalmazott lapunknak Böde Dániel annak hátteréről, hogy miként tudott azonnal élni a lehetőséggel.

Az edzőváltás után nemcsak Böde, hanem a Paks is új lendületet kapott. A csapat legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, s már csak egyetlen pont a lemaradása a dobogós helyen álló Puskás Akadémia mögött. A harminchat éves Böde a jó pozíció ellenére óvatosan latolgatja az esélyeket.

– Nagyon szoros a bajnokság, ha egy csapat nyer két meccset, máris a dobogó közelében van, két vereség után viszont már a kiesés ellen küzd. Nem egyszerű megmondani, hogy mire lehet képes a Paks, de pozitívan állunk a feladatokhoz, előrefelé tekintünk.

irányítása alatt a Paks az elmúlt idényekben rendre bátor támadójátékával tűnt ki, ennek is köszönhető, hogy két éve Hahn János, tavaly személyében a tolnai csapat adta az NB I gólkirályát. Mindketten meg is kapták a lehetőséget a magyar válogatott szövetségi kapitányától, Marco Rossitól, ahogy a góllövőlista jelenlegi éllovasa, Varga Barnabás is. S Bognár a legutóbbi, Vasas elleni meccs után már úgy fogalmazott: Böde Dániel újra válogatott formában van.

– Örülök neki, hogy az edző így látja – felelte az idézett dicséretre lapunknak Böde, aki jó profihoz méltón csak az ismert feladatokra figyel. – Csak hetekre tekintek előre, ahogy a csapat is egyszerre egy meccsben gondolkozik. Készülünk a Honvéd ellen, szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot.

Kruscsics különös esete

A válogatottszünet alatt két NB I-es klub is edzőt váltott. Visszatért Újpestre Nebojsa Vignjevics, aki 2013 és 2020 között már irányította a lila-fehéreket. A szerb szakember második újpesti időszakának bemutatkozó meccsét ma délután a Zalaegerszeg ellen vívja. Honfitársa és közvetlen elődje, Milos Kruscsics nem maradt sokáig munka nélkül, ma már a Kisvárda kispadján mutatkozik be, ahol Török László helyét vette át. Külön érdekesség, hogy Kruscsics épp a Puskás Akadémia ellen irányítja először a Kisvárdát, amelytől az előző fordulóban, még az Újpest vezetőedzőjeként 5-1-es vereséget szenvedett.

NB I, 25. forduló

Szombat
Kisvárda–Puskás Akadémia 13.00 (tv.: M4 Sport)
Újpest–Zalaegerszeg 15.00 (tv.: M4 Sport)
Bp. Honvéd–Paks 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap
Kecskemét–Mezőkövesd 14.15 (tv.: M4 Sport +)
Ferencváros–Mol Fehérvár 16.30 (tv.: M4 Sport)
Debrecen–Vasas 19.00 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Böde Dániel jelzi, még mindig lehet rá számítani (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.