Piros Zsombor így lépett Carlos Alcaraz nyomába

A hétfőn kiadott ATP-világranglistán már a 118. helyen áll Piros Zsombor. A magyar játékos két hét alatt két challenger-tornát nyert, a következő célja a madridi ATP 1000-es torna főtáblája. Piros kissé távolabbra előregondolva Wimbledonban már kihagyná a selejtezőt, alanyi jogon lenne főtáblás az év harmadik Grand Slam-tornáján.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 10:24
Piros Zsombor Oeiras
Piros Zsombor Oeiras tenisz 2023 Fotó: Bola Amarela/Miguel Reis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor két szempontból is csúcsot döntött. Egyrészt felnőtt pályafutása eddigi legrangosabb trófeáját szerezte meg a portugáliai 125-ös challenger-versenyen, másrészt a hétfőn frissített világranglistán minden eddiginél előkelőbb pozícióban, a 118. helyen jegyzik.

A huszonhárom éves magyar teniszező a portugáliai döntőben a korábban már ATP-tornát is nyert Juan Manuel Cerúndolót győzte le, s egyetlen szettet sem veszített a versenyen, amelyet két éve Carlos Alcaraz nyert meg. Ő azóta US Open-bajnok és világelső is lett, múlt héten pedig a barcelonai ATP 500-as tornán védte meg címét.

Íme, Piros Zsombor döntőjének meccslabdája:

Piros a jó formájára építve felkerülne a madridi ATP 1000-es verseny főtáblájára, hétfőn a hazai Pablo Andújar ellen játszik a selejtezőben, győzelme esetén a horvát Borna Gojo vagy a brit Jan Choinski várna rá a főtáblára jutásért.

Pirosra a Roland Garroson is selejtező vár, hogy életében először a felnőttek között is Grand Slam-torna főtábláján szerepelhessen, ennek a viadalnak a rajtlistaalapját ugyanis a múlt heti rangsor adta. A magyar játékos viszont Wimbledonban már kihagyná a kvalifikációt.

– Nem leszek szomorú, ha ez mégsem jön össze, de most már reálisan elérhető – mondta erről a portugáliai döntője utáni sajtótájékoztatón Piros Zsombor.

Magyarok Madridban

Idén már a madridi és a római mesterverseny is másfél – a selejtezőt is beleértve két – hétig tart, akárcsak Indians Wells és Miami. A spanyol fővárosban (az aktuális rangsorban nyolc helyet rontva a 83.), illetve Bondár Anna (89.) és Gálfi Dalma (93.) alanyi jogon szerepel a 96-os főtáblán. Piros mellett védett ranglistájával Balázs Attila (747.), illetve Jani Réka (131.) indul a selejtezőben, előbbi a német Altmaier, utóbbi az ausztrál Birrell ellen játszik hétfőn.

Borítókép: Piros Zsombor öröme Portugáliában (Fotó: Bola Amarela/Miguel Reis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.