Új edzővel, pomádé és színes cipők nélkül megtáltosodott a ZTE

Zsinórban a negyedik mérkőzését is elvesztette a Mezőkövesd a labdarúgó NB I-ben, miután szombat délután a 29. fordulóban hazai pályán 2-1-re kikapott a ZTE-től. Az egerszegiek viszont négymeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le. A csapat arculata is megváltozott, mégis igaznak bizonyult a pletyka, száműzték a színes cipőket és a pomádét a ZTE kelléktárából.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 16:09
ZTE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalaegerszegen a hét elején menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt és lefokozták Dragóner Attila sportigazgatót, a helyükre Boér Gábor és Sallói István tért vissza. A tulajdonos, Végh Gábor a hírek szerint nem érte be ennyivel, a játékosokat is megregulázta, megtiltotta a színes futballcipők és a hajfesték használatát, miként arról a Trollfoci beszámolt.

Sallói István a szokatlan intézkedést igyekezett bagatellizálni a Csakfocinak még csütörtökön nyilatkozva. „Ez inkább csak egy figyelemfelkeltés volt, hogy ne a külsőségekkel foglalkozzanak a srácok, hanem az előttünk álló nagy lehetőséggel, ami ott van a Magyar Kupában. A bajnokságban pedig ne hozzuk ilyen nehéz helyzetbe magunkat, mert már le kellett volna zárni a szezont ebből a szempontból” – mondta a régi-új sportigazgató.

Nos, a hír mégis több volt, mint kacsa, Mezőkövesden a legtöbb ZTE-játékos fehér futballcipőt húzott, néhányan feketét, de virító rózsaszínű, sárga vagy kék csukát egyikükön sem láttunk, s mintha a hajviseletük is konzervatív ízlést tükrözött volna...

Sokáig úgy tűnt, valóban nem a ruha teszi az embert, mert a Mezőkövesd szerzett vezetést a 31. percben. Ellentámadásnál Cseri indította remek ütemben Besirovicot, aki a kimozduló Demjén mellett 12 méterről szépen emelt a jobb alsóba (1-0).

Boér Gábor a szünetben kettős cserére szánta rá magát, Szalay és Huszti helyett beküldte Ubochiomát és a kétes megítélésű, technikás, de kissé lassú Tajtit. Tajti meghálálta a bizalmat, az 57. percben mesterien tekert szabadrúgásból a bal felsőbe (1-1). A találat megnézhető az M4 Sport videóján.

A 74. percben átvette a vezetést a ZTE. Bal oldali vendégszöglet után Zahary középre fejelte ki a labdát, pechjére Mim elé, aki 12 méterről, ballal a kapu jobb oldalába bombázott (1-2).

Kuttor Attila is cserélt kettőt, de ez nem segített, a hatperces hosszabbítás is kevés volt az egyenlítéshez.

A ZTE 2-1-re nyert, azaz rendezte sorait, a Mezőkövesd viszont zsinórban a negyedik meccsét is elvesztette és a két csapat helyet cserélt egymással a tabellán. Immár a kövesdieket fenyegeti jobban a kiesés réme.

Egyaránt 2-2-es döntetlen a másik két meccsen

Kilencedszerre sem tudott nyerni a Kisvárda. Hiába vezetett kétszer is a Honvéd ellen, végül 2-2-es döntetlen lett a vége. A Vasas–Puskás Akadémia találkozó is 2-2-re végződött. A hajrában két gól is esett, előbb a Vasas szerzett vezetést, de a vendégek egyenlítettek.

Labdarúgó NB I, 29. forduló

Péntek
Kecskemét–Paks 2-3 (2-0), Széktói Stadion, 4950 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Szalai (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90., a másodikat 11-esből). Kiállítva: Vágó (Kecskemét, 57.).

Szombat
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (1-0), Mezőkövesd, v.: Pintér, gólszerzők: Besirovic (32.), illetve Tajti (57.), Mim (74.)
Kisvárda–Bp. Honvéd 2-2 (1-1), Kisvárda, 2420 néző, v: Csonka, gólszerzők: Mesanovic (28., 65.), illetve Lukic (32.), Kerezsi (80.)
Vasas–Puskás Akadémia 2-2 (0-0), Illovszky Rudolf Stadion, 1458 néző, v.: Antal P., gólszerzők: Urblík (73., 86.), illetve Favorov (49.), Komáromi (89.)

Vasárnap
DVSC–Mol Fehérvár 15.30

Hétfő
Újpest–Ferencváros 18.00

Borítókép: Nem a színes cipő teszi a ZTE futballistáit… (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.