Zsinórban öt vereség, hogyan lesz ebből bennmaradás?

Reméljük, a világbajnokság rajtjára formába lendül a magyar jégkorong-válogatott. Kissé aggasztó mindenesetre, hogy Kevin Constantine együttese másodszor is kikapott Nagy-Britannia vendégeként, szerda este 3-2-re, és zsinórban az ötödik felkészülési mérkőzésén is alulmaradt. A finnországi elutazás előtt a mieink még kétszer megmérkőznek Szlovéniával, majd a Kanada elleni közönségcsalogató meccs zárja a felkészülést.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 8:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedd esti, 7-4-es vereség után szerdán Rajna Miklós helyett Bálizs Bence védte a magyar jégkorong-válogatott kapuját Nagy-Britannia ellen, ezúttal Nottinghamben. Egy hátvéd, Szirányi Bence helyett tovább egy csatár, Németh Kristóf került a csapatba. A britek sajnos a mérkőzés java részében fölényben játszottak, így végül nem érdemtelenül nyertek 3-2-re. A magyar válogatott első gólját Sofron István, a másodikat pedig az utolsó pillanatokban Erdély Csanád szerezte meg, ekkor Bálizs Bence helyett mezőnyjátékos volt a jégen.

A magyar válogatott zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el a felkészülés során. A mieink először két divízió I/B-s együttessel, Ukrajnával és Japánnal játszottak. Az ukránok ellen még kísérleti kerettel, így sem volt örömteli, hogy mindkét meccset elvesztették (igaz, az elsőt csak hosszabbítás után, büntetőkkel.) Japán ellen a második találkozót vesztettük el ugyancsak Miskolcon, ráadásul Terbócs István és a honosított Henrik Nilsson is megsérült, Lengyelországban és Nagy-Britanniában egyikük sem tudott játszani.

A lengyel és a brit válogatott az e héten kezdődő divízió I/A világbajnokságra készül, tehát már jobb formában van a magyarnál, s nem is állíthatjuk, hogy lényegesen gyengébb játékerőt képviselne, éppen ezért aggasztó, hogy ellenük mind a négy meccsét elvesztette Kevin Constantine együttese. Kapusposzton érezhetően nincs megnyugtató megoldás, és egyelőre a védekezés és a támadójáték is akadozik.

Kevin Constantine: Frusztráló

Érthetően Kevin Constantine sem elégedett az eddigiekkel, különösen a túl sok kiállítás miatt fogalmazott meg bírálatot.

– Hosszú túrán vagyunk túl, amely sok tapasztalattal szolgált mindenkinek. Nagyot küzdöttek ma a srácok, azonban a forgatókönyv sajnos ugyanaz volt, mint az ezt megelőző három összecsapáson, az emberhátrányból kapott gólok megpecsételték a sorsunkat. Frusztráló, mert sokszor olyan idősebb, tapasztaltabb játékosok kapnak felesleges kiállításokat, akiknek nem szabadna ilyen helyzetbe hozni a csapatot. Át kell beszélnünk ezeket, hogy a hamarosan kezdődő világbajnokságra készen álljunk – értékelt a szövetségi kapitány a zsinórban elszenvedett ötödik vereség után.

A hét végén szerencsére csatlakozik a válogatotthoz Sebők Balázs, aki Finnországból Németországba igazolt, és a Szlovénia, majd Kanada elleni meccseken már játszhat. Addigra remélhetőleg Terbócs és Nilsson is felépül, de az egész kerettől formajavulásra van szükség.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:

Április 5.: Magyarország–Ukrajna 0-1
Április 6: Magyarország–Ukrajna 1-4
Április 14.: Magyarország–Japán 5-2
Április 15: Magyarország–Japán 0-3
Április 20.: Lengyelország–Magyarország 4-2
Április 21.: Lengyelország–Magyarország 3-2
Április 25.: Nagy-Britannia–Magyarország 7-4
Április 26.: Nagy-Britannia–Magyarország  3-2

Május 3., szerda, 19:00: Magyarország–Szlovénia (MVM Dome)
Május 4., csütörtök, 19:00: Magyarország–Szlovénia (MVM Dome)
Május 9., kedd, 19:00: Magyarország–Kanada (MVM Dome)

A magyar válogatott vb-mérkőzései Tamperében:

Május 13., szombat, 15:20: Magyarország–Dánia
Május 14., vasárnap, 11:20: Magyarország–USA
Május 16., kedd, 19:20: Magyarország–Franciaország
Május 18., csütörtök, 15:20: Magyarország–Svédország
Május 19., péntek, 15:20: Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap, 15:20: Magyarország–Németország
Május 22., hétfő, 19:20: Magyarország–Ausztria

Borítókép: Bálizs Bencének akadt dolga bőségesen (Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.