A Ferencváros sokkoló bejelentést tett a BL-bravúr után

Hiába jutott be a Ferencváros kézilabdacsapatával a klub történetében először a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, Elek Gábor a következő idényben már nem lesz az FTC vezetőedzője.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 17:25
Elek Gábor
Női kézilabda NB I - DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, a Ferencvárosnál sem mindenki bízott a fordításban. A csapat még javában ünnepelte a Bajnokok Ligája Final Four-szereplés kiharcolását, amikor a klub honlapján megjelent a bejelentés: Elek Gábor távozik az FTC-Rail Cargo Hungaria kispadjáról.

Mondanunk sem kell, nem a hétgólos franciaországi győzelem feletti első indulat lehet a háttérben.

Elek Gábor édesanyja és édesapja révén is ferencvárosi kötődésű szakemberként került 2007-ben az FTC-hez, 2008-ban lett a női kézilabdacsapata vezetőedzője. Azóta a Magyar Kupát háromszor, a hazai bajnoki címet és a KEK-et kétszer nyerte meg a csapattal.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke az aktuális idény elején ígéretet tett: soha nem fogja elküldeni Elek Gábort. A Ferencváros honlapja alapján Kubatov és Elek személyes beszélgetés után, közösen jutott most mégis arra a döntésre, hogy az edző a következő idénytől már nem irányítja a csapatot. A Ferencváros nagy terveket szövöget, néhány éven belül meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját.

Nyilvánvaló, hogy Elek Gábor már idény végi távozása tudatában izgulta végig csapata metzi visszavágóját, s talán ezért is fogalmazott úgy, hogy meghatódott csapata teljesítményén.

A Ferencvárosnál töltött idejét a szakember a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében zárhatja le.

Borítókép: Elek Gábor az idény végén távozik (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.