Elek Gábor értetlenül áll a Ferencváros teljesítménye előtt

A Ferencváros óriási bravúrral ledolgozta a hazai pályán összeszedett hatgólos hátrányát, és a Metz otthonában aratott 33-26-os győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Elek Gábor tizenhat éve irányítja az FTC-t, de először készülhet Final Four-részvételre a csapattal a BL-ben, így érthetően nehezen találta a szavakat a csodaszámba menő fordítás után.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 16:17
MALESTEIN, Angela
Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a Győrtől mindenki várta a négyes döntőbe jutást a Bajnokok Ligájában, a Ferencvárostól sokkal kevesebben. S különösen igaz volt ez a Metz elleni negyeddöntő első meccse után, amelyen az FTC hazai pályán hat góllal kikapott a franciáktól. Elek Gábor együttese azonban a franciaországi visszavágót hét találattal nyerte meg, így a Ferencváros története során először lesz Final Four-résztvevő a BL-ben.

Elek Gábor
Elek Gábor meghatódott csapata teljesítményétől (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Sok csodát megéltem már a Fradi kispadján, de ehhez foghatót, idegenben még nem. Meg vagyok hatódva azon, amit csapatként előadtunk, az mindent felülmúl, mindenki hozzátette a magáét. Teljesen értetlenül állok az események előtt. Ami szerencsétlenség ért minket az idényben, azt most egy félidő alatt visszakaptuk. Az volt a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, és arra kértem a lányokat, hogy ha nyílik a rés, próbáljunk bevágódni, ez nem sikerült rosszul – próbált értékelni a Sport TV-nek néhány perccel a mérkőzés után Elek Gábor.

A Ferencváros az első félidőben is jól játszott a visszavágón, de a szünetre még döntetlennel vonult, így továbbra is hatgólos hátrányt kellett ledolgoznia. A második félidőben azonban a Metz mindössze kilenc gólt tudott dobni a Bíró Blanka őrizte kapuba.

– Rettentő hosszúnak tűnt a második harminc perc a kapuban, de próbáltam higgadt maradni és okosan játszani. Amit előttem műveltek védekezésben a lányok, azért is le a kalappal mindenki előtt. Az ötvennyolcadik percben felnéztem, nyolccal vezettünk, s akkor azt mondtam magamnak, hogy ezt már nem veszíthetjük el – fogalmazott a Ferencváros kapusa.

A továbbjutás lényegében abban a pillanatban dőlt el, amikor Márton Gréta az utolsó percben elcsípett egy rossz francia passzt. Az FTC balszélsője előretekintett a Final Fourra is.

– Egy percig sem gondoltunk arra, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Tudtuk, hogy hátrányból jól tud kézilabdázni a csapat. Most olyan boldogság árad mindenkiből, hogy azt leírni sem tudom. Szerintem senki sem gondolta volna, hogy bejutunk a Final Fourba, de a négyes döntőre is ugyanolyan hozzáállással készülünk, mint a metzi visszavágóra: bármi megtörténhet, mi beleadunk mindent – szögezte le Márton Gréta.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjét június 3-án és 4-én, Budapesten rendezik, a Final Four történetében először két magyar csapat, a Győr és az FTC részvételével.

 

Borítókép: Angela Malestein nyolc góljával a visszavágó legeredményesebb Fradi-játékosa volt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.