Orbán- és Szijjártó-mezekkel fotózták az ukrán kézilabda-válogatottat

Kisvárdán játszhattak vb-selejtezőt az ukrán kézis hölgyek.

Munkatársunktól
Forrás: facebook.com/menczer.tamas2023. 05. 07. 10:35
null
Kisvárda, 2023. április 11. Az ukrán csapat tagjai ünneplik gyõzelmüket az Ukrajna Észak-Macedónia nõi kézilabda világbajnoki-selejtezõ mérkõzés visszavágója után a kisvárdai városi tornacsarnokban 2023. április 11-én. Az Ukrán Kézilabda Szövetség elnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertõl kért segítséget, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel a mérkõzést Kisvárdán rendezhessék meg. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A sport és a sportolók nem lehetnek a háború vesztesei” – jelentette ki Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár abban a videóban, amelyet egy sportesemény kapcsán posztolt a Facebookon.

Az ukrán női kézilabda-válogatott tagjai (Forrás: pillanatfelvétel – Facebook.com/Menczer.Tamás)

Mint kiderült, februárban az Ukrán Kézilabda-szövetség Szijjártó Péter segítségét kérte abban, hogy keressenek magyarországi helyszínt az ukrán női kéziválogatott soron következő világbajnoki-selejtezőjének.

„Természetesen azonnal az ukránok segítségére siettünk” – jelezte  Menczer Tamás. Az ukrán válogatott Észak-Macedónia elleni találkozójának helyszíne végül Kisvárda lett, és a pályaválasztó ukránok győztek 31-22-re az áprilisi mérkőzésen. 

Az államtitkár videójában feltűnt egy fénykép is, amelyen az ukrán női kézilabda-válogatott tagjai Orbán-, Szijjártó-, illetve Kisvárda-mezeket tartanak maguk előtt.

„Magyarország az első pillanattól kezdve igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni Ukrajnának. Így van ez a sportban is” – jelentette ki Menczer Tamás.

Borítókép: Az ukrán csapat tagjai ünneplik győzelmüket az Ukrajna–Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzés visszavágója után a kisvárdai városi tornacsarnokban 2023. április 11-én (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.