Ancelotti pihentette a veteránokat, erre megsérült az egyik ifjú

A Real Madrid nyolc alapembere nélkül állt fel, de így is nyerni tudott 1-0-ra a Getafe ellen hazai pályán a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. Az árnyékból a fényre kerülve Asensio ismét bizonyított, ő szerezte a győztes találatot. Ferland Mendy visszatért hosszú sérüléséből, Camavinga viszont a mérkőzés hajrájában kisebb térdszalad-húzódást szenvedett, Carlo Ancelotti bízik benne, hogy ez nem befolyásolja a játékát szerdán, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 8:19
Asensio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban arról is cikkeznek, a Real Madrid, személyesen Carlo Ancelotti komolytalanná teszi a bajnokságot azzal, hogy hétről hétre tartalékos csapatot küld pályára, de az olasz mestert ez a legkevésbé sem érdekli. Szombat este a Getafe ellen a Bernabéu-stadionban, a La Liga 34. fordulójában jászott meccsen és Dani Carvajal (igaz, utóbbi eltiltás miatt) még a keretbe sem került be, és pedig a kispadon ücsörgött.

A Real Madrid az alábbi szokatlan összeállításban kezdett: Courtois – Lucas Vazquez, Militao, Nacho,  Mendy –  Ceballos, Tchouameni, Camavinga – Valverde, Asensio, Hazard E. 

Amiből az is kiderül, hogy Ferland Mendy hosszú hónapok után újra játszott, pedig még két napja is azt latolgatták, vajon mikor tér már vissza. A 27 éves francia balhátvéd még januárban dőlt ki térdsérülést miatt, s végre újra pályára léphetett. Az elmúlt hónapokban vagy Camavinga, vagy Nacho helyettesítette, s nem valószínű, hogy Mendy szerdán játszana a Manchester City ellen. Noha már felépült, még messze nincs megfelelő formában, Carlo Ancelotti le is cserélte a szünetben, Kroos állt be a helyére. Modric és Vinícius a 61. percben állt be Valverde, illetve Hazard helyett.

 

Hazard cseréje teljesen indokolt volt, a francia játékos ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel, pedig a múlt héten ő is arról beszélt, hogy ki szeretné töltené a még egy évig érvényes szerződését. Asensio viszont ismét nyerő ember volt, a tizenhatosról megeresztett lövésével győzött a Real Madrid 1-0-ra.

Üröm az örömben, hogy a találkozó hajrájban Camavinga megsérült, miután Juan Iglesias odalépett neki, Ancelotti le is cserélte a francia középpályást.

– A bal térdszalagja húzódott meg, de stabil a lába. Még csak húszéves, egy napot pihen, hétfőn bekapcsolódhat a közös munkába – Ancelotti úgy látszik, csak az idős játékosait félti…

Camavinga szerdán tehát minden bizonnyal ott lesz a Real kezdőjében a Mancehester City elleni visszavágón. Ahogy a szombaton pihentetett valamennyi klasszis. Aztán majd meglátjuk, Ancelotti mit főz ki annak érdekében, hogy a címvédő az 1-1-es első meccs után bejusson a fináléba.

Vasárnap este bajnok lehet a Barca

Érdekes, sőt fontos a Real Madrid sorsa, de ne feledjük, a Barcelona vasárnap este bajnoki címet ünnepelhet, ha az Espanyol vendégeként győz a barcelonai derbin. Ebben az Atlético sem tudja megakadályozni, hiszen 13 pont a különbség a két csapat között, amit négy forduló alatt már matematikailag sem lehet ledolgozni.

 

A Real–Getafe mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Asensio fogadja a társak gratulációját (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.