Az eurovíziós dalfesztivál keresztülhúzta Guardiola számításait

Mielőtt még szerdán Pep Guardiola csapata a Real Madriddal találkozna a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, a Manchester Cityre vasárnap egy liverpooli túra is vár. A Real ezzel szemben már szombaton letudja az utolsó találkozóját a BL-csörte előtt, és Guardiola nem díjazza, hogy így a királyi gárda játékosai egy nappal többet készülhetnek az övéinél.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 10:33
GUARDIOLA, Josep
Madrid, 2023. május 9. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Real Madrid-Manchester City mérkõzése elõtt a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én. MTI/AP/Manu Fernández Fotó: Manu Fernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridi odavágó kedden 1-1-es eredménnyel ér véget, így szerdán (21.00, tv: M4 Sport) nagy csata várható Manchesterben, hogy eldőljön, a két gigász, a City és a Real közül melyik csapat jut a Bajnokok Ligája döntőjébe. Szíve szerint talán már mindkét vezetőedző erre a mérkőzésre fókuszálna, de ezt Pep Guardiola semmiképp sem teheti meg, tekintve, hogy a világoskékek még versenyben vannak a Premier League megnyeréséért, egy meccsel kevesebbet játszva egy ponttal előzik meg az Arsenalt – bár lépéselőnyben vannak, még semmi sem dőlt el.

LaLiga - Real Madrid training session Pep Guardiola elégedetlen
Guardiola elégedetlen, hogy a madridiak egy nappal többet készülhetnek a kulcsfontosságú meccsre. Fotó: EPA/Javier Lizon

A Manchester Citynek tehát fontos lenne, hogy vasárnap (15.00, tv: Spíler 1) győzzön az Everton otthonában. Ezzel természetesen Guardiola is tisztában van, annak viszont jobban örülne, ha az angol bajnokit vasárnap helyett szombatra időzítették volna. A Real Madrid ugyanis már szombaton (21.00, tv: Spíler 2) letudja a Getafe elleni meccsét, és már a Bajnokok Ligája-mérkőzésre fókuszálhat, míg a Citynek egy nappal kevesebb ideje jut a felkészülésre.

– Nem értem ezt, de el kell fogadnom, hogy így van – mondta az Everton elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Guardiola. – Nem fogok már többet ez ellen küzdeni. A menetrend olyan, amilyen. Biztos vagyok benne, hogy a Premier League segíteni akarja a csapatokat. A problémát a meccsek időzítése és a száma jelenti. Azt hiszem, hogy azért nem játszhatunk szombaton, mert akkor zajlik Liverpoolban az eurovíziós dalfesztivál döntője, és nincs elég rendőr a városban, hogy két fontos esemény lebonyolítását felügyeljék.

 

 

Guardiola fiaiban megvan az erő a triplázáshoz

A Manchester City még három trófeával bővítheti a vitrinjét az idényben (a Premier League és a Bajnokok Ligája mellett az FA-kupát is megnyerheti). Bár Guardiolának nem tetszik a mérkőzések időzítése, hisz benne, hogy futballistáinak elég energiája van a szezon hátra lévő részére. 

– A győzelmek segítenek benne, hogy jobb legyél. Ha a megfelelő a mentalitásod, akkor jó helyzetben vagy. Én mindig hittem benne, hogy az emberi testnek hihetetlen erőforrásai vannak, amelyek erőt adnak a folytatáshoz. Amikor úgy érzed, már nem tudod folytatni, kiderül, hogy mégis képes vagy rá 

– mutatott rá a katalán vezetőedző. – Június harmadikáig biztosan lesznek meccseink, és ki kell érdemelnünk, hogy egy héttel később is játszhassunk (a Bajnokok Ligája döntőjében – a szerk.). Így hat mérkőzésünk van még hátra, talán hét. Ez nem annyira sok, képesek vagyunk megoldani ezt a helyzetet.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.