időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Haaland szomorúvá tehette Szoboszlai Dominiket ezzel a válaszával

Magyar Nemzet
2023.05.27. 10:33 2023.05.27. 13:38
Haaland szomorúvá tehette Szoboszlai Dominiket ezzel a válaszával

Villáminterjút adott Angliában Erling Haaland, a Manchester City csatára, a világ jelenlegi legjobb góllövője. A norvég sztár elárulta, ki a legjobb labdarúgó barátja, és mivel foglalkozna, ha nem futballozna. Haaland és Szoboszlai Dominik barátsága jól ismert, ám a mostani válaszadásából kihagyta korábbi magyar csapattársát.

A Sky Sports tett fel érdekes villámkérdéséket, amelyeket Erling Haaland készséggel megválaszolt. Ezek közül számunkra a legérdekesebb talán az volt, amikor arról kérdezték a Manchester City klasszisát, hogy ki a legjobb barátja a futballban, hiszen közismert, hogy Szoboszlai Dominik volt az egyik legközelebbi bizalmasa a közös salzburgi időszakukban, és azóta is tartják a kapcsolatot.

Ering Haaland nem Szoboszlai Dominiket, hanem Kevin De Bruynét tartja a legjobb csapattársának. Fotó: AFP

– Sok barátom van, a mostani csapattársaim közül Jack Grealish a legjobb – válaszolta meg a kérdést Haaland, aki tehát nem nevezte meg Szoboszlai Dominiket. Grealish egyébként nemrég jelentette ki, hogy Haaland a legprofibb játékos, akit valaha látott, a jelek szerint tehát ez nemcsak udvariaskodás volt, tényleg jóban vannak.

Haaland és Szoboszlai Salzburgban voltak a csapattársak, 19 meccsen szerepeltek együtt, és közeli barátságba kerültek egymással. Amióta külön váltak az útjaik, érthető módon lazult kettejük között a kapcsolat, erről Szoboszlai nyilatkozott lapunknak tavaly novemberben: – Általában minden héten beszélünk, de kéthetente biztos. Nyilván nem olyan szoros már a kapcsolat, mint Salzburgban, ahol mindennap együtt voltunk, de a barátság nem múlt el.

Szoboszlai sem Haalandot tartja már a legjobb futballista barátjának, ő az utóbbi időben többször is arról beszélt, hogy egy másik korábbi salzburgi játékostársával, a jelenleg Dortmundban futballozó Karim Adeyemivel van nagyon jóban. Múlt héten Szoboszlai a Bayern München ellen lőtt gólja után Adeyemi gólörömével ünnepelt, ezzel is jelezte, hogy segíteni akarja barátját a Bundesliga-arany megszerzésében.

Mit csinálna Haaland, ha nem futballozna?

Haaland az említett villáminterjúban más érdekességeket is megosztott. Kiderült, hogy ha nem futballozna, akkor hegesztőnek állna vagy a mezőgazdaságban dolgozna a legszívesebben. Azt is elárulta, hogy a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszott, Kevin De Bruyne. Ez a válasza talán jobban fájhatott Szoboszlai Dominiknek, mint a barátságra vonatkozó…

A norvég csatár, aki ebben az idényben 51 tétmeccsen 52 gólt jegyez, az angol bajnoki címet már megszerezte a Manchester Citynél töltött első idényében, és ez még nem minden. Haaland az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is döntős klubjával: az előbbi fináléban a Manchester United, az utóbbiban az olasz Internazionale lesz az ellenfél.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Erling Haaland a Salzburg játékosaiként (Fotó: Twitter.com/RBLeipzig)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.