Maradona fénykora óta vártak erre: bajnok a Napoli!

Hetek, sőt talán már hónapok óta egyértelmű volt, hogy a Serie A idei győztese a Napoli lesz. A déli csapat a 2022/23-as idényben kiemelkedett a mezőnyből, s csütörtökön az Udinese otthonában elért 1-1-es döntetlennel a Napoli matematikailag is bebiztosította története harmadik bajnoki címét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 22:37
Napoli
Nápoly, 2023. április 30. Napoli-szurkolók az olasz elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság, a Serie A 32. fordulójában játszott SCC Napoli-Salernitana mérkõzésen Nápolyban 2023. április 30-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtelt a Diego Armando Maradona nevét viselő stadion. Pedig a Napoli nem is otthon játszott a Serie A 33. fordulójában, hanem Nápolytól majdnem 600 kilométerre, az Udinese vendégeként. A mérkőzést azonban a dél-olasz csapat hazai arénájában, óriáskivetítőn is lehetett nézni, ugyanis a nápolyiak abban bíztak, hogy a csapat végre bebiztosítja története harmadik bajnoki címét, ehhez pontot kellett szereznie Udinében.

A második bajnoki címe óta harminchárom évet várt a Napoli a harmadik scudettóra. Eközben a csapat megjárta a harmadosztályt is, most azonban visszatért a csúcsra.

Már az előző fordulóban, a Salernitana ellen is biztossá tehett volna a sikert a Napoli, de akkor a döntetlen még nem volt elég. S egy félidő után az Udinese is az ünneprontó szerepében tetszelgett, hiszen 1-0-ra vezetett.

A gólkirályi címre hajtó Victor Osimhen azonban kiegyenlített, a hajrában pedig már egyik csapat sem erőltette a támadást.

Kezdődhetett a féktelen ünneplés, hivatalosan is bajnok a Napoli!

Azok a szurkolók, akik Udinében izgulták ki az utolsó szükséges pont megszerzését, be is rohantak a pályára. S hogy Nápolyban mi vár a hősökre, azt csak elképzelni lehet.

Serie A, 33. forduló

Udinese–Napoli 1-1
Empoli–Bologna 3-1
Milan–Cremonese 1-1
Lazio–Sassuolo 2-0
Verona–Inter 0-6
Atalanta–Spezia 3-2
Juventus–Lecce 2-1
Salernitana–Fiorentina 3-3
Sampdoria–Torino 0-2
Monza–Roma 1-1

Az élcsoport
1. Napoli 80 pont (már bajnok)
2. Lazio 64
3. Juventus 63
4. Inter 60

Borítókép: Ezúttal már nem hiába vártak a népünnepélyre a nápolyiak (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.