Beszólt Mourinhónak, most tanácsokat osztogat a Milannak

Az olasz futball megmondóembere mindig hallat magáról. Antonio Cassano szerint a Milannak szüksége van egy vérbeli csatárra, mert Ibrahimovic már öreg, Giroud-ban legfeljebb 15 gól van egy szezonban, tehát a szerb Dusan Vlahovics lenne az ideális center Milánóban. Persze Allegri, a Juventus edzője is megkapta a magáét a zabolázhatatlan figurától.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 8:54
null
Italy's national football team forward Antonio Cassano looks on as he waits prior to a team group photo at Florence's Coverciano training ground on June 3, 2014 before Italy's last friendly match ahead of the upcoming FIFA World Cup Brazil 2014. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE (Photo by FILIPPO MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antonio Cassano az olasz labdarúgás megmondóemberévé avanzsált. A Bariban berobbant, majd a játékoskorában Rómában, Francesco Totti mellett otthonra lelt öntörvényű csatár életútja is sokatmondó. Annak idején megkapta a lehetőséget a Real Madridtól, de a földkerekség legeredményesebb klubjához jelentős túlsúllyal érkezett, és élete nagy lehetőségét elszalasztva képtelen volt megbirkózni a testsúly-fölöslegével, és a hátsó ajtón kullogott haza Madridból. Játszott a Milanban, az Interben, Koman Vlagyimir csapattársa volt a Sampdoriában, végül a Veronában ért véget a különös útkeresése a pályán. 

Andrea Pirlo Farewell Match
A pályán jobban érezte magát. Fotó: NurPhoto via AFP

Azon kívül is folytatódott a pokoljárás. Cassano a benne leledző, szunnyadó szellemi potenciált talán ösztönösen is arra használta, sőt használja, hogy különösebb gátlások nélkül fogalmazza meg a véleményét ilyen-olyan kérdésekben. Áprilisban vetődött fel a nemzetközi szaksajtóban, hogy esetleg José Mourinho váltaná Carlo Ancelottit a Real Madrid kispadján, Cassanónak nem tetszett az ötlet. – Ha a Real Madrid új edzőt akar szerződtetni, még véletlenül se hívja Mourinhót. Sz…rt se tud a fociról, és nem szeret dolgozni és kommunikálni sem. Senkit ne tévesszen meg az, hogy hány trófeát nyert korábban – bírált Cassano. A kétszeres BL-győztes portugál edző nem hagyta ki a ziccert, helyre tette Cassanót. – Mindenki szabadon megválaszthatja, kit akar kritizálni, de amikor olyanokról van szó, mint Antonio Cassano, a dolgok másként működnek. Ő csak szórakozik, mások komolyan dolgoznak. Cassano a Romában, az Interben és a Real Madridban játszott. Madridban csak a kabátja miatt emlékeznek rá, a Romával úgy nyert Szuperkupát, hogy pályára sem lépett, az Interrel pedig még a Lombardia-kupát sem tudta megnyerni – hangzott Mourinho csattanós válasza.

Újabban Cassano tanácsokat osztogat, korábbi klubját, a Milant látta el egy kivitelezhetőnek tűnő javaslattal. – Ha a Milan helyében lennék, leigazolnám Vlahovicsot a Juventustól. Giroud egy szezonban legfeljebb 15 gólt tud szerezni. Vlahovics lehet a megoldás. A Milan kapusa, Maignan a posztján a világ egyik legjobbja, a középpályás sor teljesen rendben van, Rafael Leao jelezte, hogy maradni szeretne. Ha erősíteni akar a Milan, akkor ötven-hatvan millió euróért meg tudja szerezni Vlahovicsot – mondta Cassano.

Hozzátette, anyagi áldozatok nélkül nem lehet tovább építeni a Milant, a Juve nyolcvanmillió euróért vette meg Vlahovicsot a Fiorentinától, de a szerb nem tud kibontakozni, a naptári évben csak két gólt szerzett, mindkettőt februárban, a Salernitana ellen 3-0-ra megnyert meccsen. – A Juvénak előbb-utóbb választania kell: Allegrit vagy Vlahovicsot engedi el – zárta az okfejtést az aktív megmondóember.

Borítókép: Antonio Cassano (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.