Ronaldo megint betalált, és megfújta a harci kürtöt + videó

Miközben kedd éjjel ment az Internazionale–Milan BL-elődöntő, a szaúdi labdarúgó-bajnokságban az al-Nasszr idegenben 2-0-ra verte az al-Tai csapatát. Az első gólt Cristiano Ronaldo szerezte.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 9:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi bajnokság 27. fordulójában játszott meccsen az 52. percben 11-esből talált be az al-Tai ellen, a végeredményt pedig a brazil Anderson Talisca a 80. percben állította be  egy nagy védelmi hiba után. Ők ketten az al-Nasszr gólzsákjai, a 29 éves brazil húsz meccsen 17, a 38 éves, ötszörös aranylabdás portugál klasszis 14 meccsen 13 találatnál jár a bajnokságban. 

Ronaldo
Talisca és Ronaldo is betalált. Forrás: Twitter/ALNassr FC

A liga góllövőlistáján Talisca a harmadik, Ronaldo az ötödik helyen áll, de az al-Nasszr a tabellán csak a második, és azt mondani sem kell, hogy a bajnoki címet célozták meg. Három fordulóval a vége előtt azonban a nagy rivális al-Ittihad három ponttal többel rendelkezik, és a két csapat már nem játszik egymással.

Ugyancsak kedd éjjel az al-Hilal–al-Ittihad mérkőzés 2-2-re végződött, a tabellán negyedik helyen álló hazaiak a 94. percben egyenlítettek, és ennek az al-Nasszrnál is örülnek, ezzel kaptak egy halvány esélyt, hogy még utolérhetik az al-Ittihadot.

A két mérkőzés góljai, elsőként Cristiano Ronaldóé:

Ronaldo: 19 meccs, 17 gól

A különleges cipőben játszó Cristiano Ronaldo tovább javította a lenyűgöző statisztikáját. A 2023-as évben minden sorozatot nézve 19 meccsen 17 gólt szerzett, a gól/meccs mutatója 0,9. S bár még csak májusban járunk, már többször volt eredményes, mint 2022-ben (16); igaz, tavaly még a Manchester Unitedben szerepelt. Kedden éjjel a pályafutása során a 152. gólját szerezte 11-esből, összességében ez volt a 836. gólja, és a 340., amelyet idegenben jegyzett.

A kedd éjjeli találkozó után posztolt az Instagramon, és megjegyezte, hogy az utolsó pillanatig hisznek abban, hogy megnyerhetik a bajnokságot.

Borítókép: Ronaldónak sok rajongója van Szaúd-Arábiában is (Forrás: Twitter/The CR7 Timeline)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.