Xavi elismerte: tehetetlen a Barcelona jelenlegi helyzetében

A Barcelona egymás után a második meccsét is elbukta a La Ligában, amióta bebiztosította bajnoki címét. A vezetőedző, Xavi nem kertelt, elárulta, hogy szerinte mi volt a Real Valladolid elleni vereség oka.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 8:45
Robert Lewandowski
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski reacts during the Spanish league football match between Real Valladolid FC and FC Barcelona at the Jose Zorilla stadium in Valladolid on May 23, 2023. (Photo by CESAR MANSO / AFP) Fotó: CESAR MANSO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xavi jó mérleggel zárhatja első teljes idényét a Barcelona edzőjeként. A katalánok két trófeát nyertek, a La Liga és a Spanyol Szuperkupa aranyérmét is megszerezték. A bajnoki cím bebiztosítása óta viszont nem örvendezteti meg szurkolóit Xavi csapata: a Barcelona a dobogóban reménykedő Real Sociedad után a kiesés elől menekülő Real Valladolid ellen is vereséget szenvedett.

LaLiga - FC Barcelona training Xavi
Xavi a motiváció hiányára vezette vissza a vereségeket. Fotó: EPA/Alejandro Garcia

A kedd éjszakai mérkőzésen a Barca már a második percben hátrányba került Andreas Christensen öngóljával, s a folytatásban ezen nem is tudott változtatni a kiesőjelölt lila-fehérek ellen, gólja a 84. percben, 3-0-s hátrányban már legfeljebb szépségtapaszt jelentett.

Bár a tabella és a bebiztosított spanyol bajnoki cím egyértelműen elárulja, hogy a Barca jobb csapat a Real Sociedadnál és különösen a Valladolidnál, volt egy fontos különbség az utóbbiak javára: fontos célért küzdöttek. A Real Sociedad a barcelonai sikere után kedden az Almeríát is megverte, így már szinte biztos, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhet, míg a brazilok korábbi világsztárja, Ronaldo birtokában lévő Real Valladolidnak a kiesés ellen vívott csatában érhet nagyon sokat a bajnok ellen begyűjtött három pont.

Nehéz felkészülni ezekre a meccsekre most, hogy a célunkat már elértük

Xavi lényegében elismerte, hogy tehetetlen a helyzetben, nem tudja már motiválni csapatát.

A bajnoki címnek köszönhetően ezt minden bizonnyal megbocsátják neki Barcelonában, de azért a katalán szurkolók a következő fordulóban, a Mallorca ellen szívesen megünnepelnének még egy hazai győzelmet. Jó hír Xavinak: a Mallorcának sincs már miért hajtania, az európai kupaindulásra nem esélyes, de a kieséstől sem kell már tartania.

Borítókép: Robert Lewandowski (középen) nem ünnepelte túl a gólját (Fotó: AFP/Cesar Manso)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.