A Fradi edzője alaposan leszidta a későbbi győztes gól szerzőjét

Emily Bölk lőtte a Ferencváros győztes gólját az Esbjerg ellen a nőpi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőn. A német átlövőrőnek azt mondta az edzője, Elek Gábor a meccsen, hogy ébredjen fel, és kezdjen el kézilabdázni. A meccs után ez is téma volt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 21:54
null
20230603 Budapest FTC Esbjerg női kézilabda Final Four Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros idén először jutott a Bajnokok Ligája döntőbe. Az első Final Fourját játszó FTC győztes góljának a szerzője, Emily Bölk a második félidő második felében, a hajrában volt a Fradi vezére. A balátlövőnek megjegyezte Elek Gábor az eyik időkérés során, hogy kapja össze magát, és kezdjen el végre kézilabdázni. – Ha ezt tudom, akkor hamarabb mondom neki – mondta arról a bizonyos pillanatról az edző.

Elek Gábor egy ideig nem volt teljesen elégedett Emily Bölkkel     Fotó: Mirkó István

Bölk végül hat gólig jutott, és ő lőtte a Fradi győztes gólját 29-29-es állásnál egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A német balátlövő ugyan beszél magyarul, de az 
újságíróknak angolul értékelt. – Minden porcikámat beleadtam ebbe a lövésbe. Megpróbáltam, hiszen ez volt az utolsó lehetőség. Ez valami egészen elképesztő, hogy ezzeo a góllal ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében – kezdte az értékelést a 25 éves játékos, aki 2020-ban érkezett a Fradihoz.

– Ez csoda volt, amit Metzben elkezdtünk, azt most a Final Fourban folytattuk. Nagyon élveztük, hogy itt lehetünk, illetve azt a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek, Ők repítettek minket előre. El se tudtuk képzelni, milyen lehet 20 ezer ember előtt játszani. Hátborzongató. Elképesztő érzés, csak keresem a szavakat, a hab a tornán, hogy döntőt játszhatunk – mondta Bölk.

Bíró Blanka kapus, aki a meccs elején segített a védéseivel segített megfejteni az MVM Dome-ban uralkodó hangulatot. – Erre azt tudom mondani, hogy ez a Ferencváros – mondta a kapus.

A Ferencváros vasárnap este hatkor a címvédő norvég Vipers ellen játszik a Bajnokok Ligája döntőjében, a bronzmeccsen a Győr a dán Esbjerg ellen lép pályára 15.15-től.

Borítókép: Emily Bölk (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.