időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

A Fradi edzője alaposan leszidta a későbbi győztes gól szerzőjét

Magyar Nemzet
2023.06.03. 21:54 2023.06.04. 07:49
A Fradi edzője alaposan leszidta a későbbi győztes gól szerzőjét

Emily Bölk lőtte a Ferencváros győztes gólját az Esbjerg ellen a nőpi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőn. A német átlövőrőnek azt mondta az edzője, Elek Gábor a meccsen, hogy ébredjen fel, és kezdjen el kézilabdázni. A meccs után ez is téma volt.

A Ferencváros idén először jutott a Bajnokok Ligája döntőbe. Az első Final Fourját játszó FTC győztes góljának a szerzője, Emily Bölk a második félidő második felében, a hajrában volt a Fradi vezére. A balátlövőnek megjegyezte Elek Gábor az eyik időkérés során, hogy kapja össze magát, és kezdjen el végre kézilabdázni. – Ha ezt tudom, akkor hamarabb mondom neki – mondta arról a bizonyos pillanatról az edző.

Elek Gábor egy ideig nem volt teljesen elégedett Emily Bölkkel     Fotó: Mirkó István

Bölk végül hat gólig jutott, és ő lőtte a Fradi győztes gólját 29-29-es állásnál egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A német balátlövő ugyan beszél magyarul, de az 
újságíróknak angolul értékelt. – Minden porcikámat beleadtam ebbe a lövésbe. Megpróbáltam, hiszen ez volt az utolsó lehetőség. Ez valami egészen elképesztő, hogy ezzeo a góllal ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében – kezdte az értékelést a 25 éves játékos, aki 2020-ban érkezett a Fradihoz.

– Ez csoda volt, amit Metzben elkezdtünk, azt most a Final Fourban folytattuk. Nagyon élveztük, hogy itt lehetünk, illetve azt a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek, Ők repítettek minket előre. El se tudtuk képzelni, milyen lehet 20 ezer ember előtt játszani. Hátborzongató. Elképesztő érzés, csak keresem a szavakat, a hab a tornán, hogy döntőt játszhatunk – mondta Bölk.

Bíró Blanka kapus, aki a meccs elején segített a védéseivel segített megfejteni az MVM Dome-ban uralkodó hangulatot. – Erre azt tudom mondani, hogy ez a Ferencváros – mondta a kapus.

A Ferencváros vasárnap este hatkor a címvédő norvég Vipers ellen játszik a Bajnokok Ligája döntőjében, a bronzmeccsen a Győr a dán Esbjerg ellen lép pályára 15.15-től.

Borítókép: Emily Bölk (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.