Lisztes Krisztián édesapja elismerte, fia megelőzheti őt

A Ferencváros szurkolói nagy örömmel fogadták a tavaszi történéseket. A zöld-fehér rajongók végre egy saját nevelésű, a klubhoz ezer szállal kötődő fiatal játékos, Lisztes Krisztián berobbanásának lehettek szemtanúi. Könnyen lehet azonban, hogy a tizennyolc éves támadó nem marad sokáig a Ferencváros játékosa, már most Bundesliga-csapat érdeklődik iránta.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 06. 16. 20:47
Lisztes Krisztián, MLSZ
Budapest 20230506 Labdarúgás 2023 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Kisvárda Fotó Török Attila Nemzeti Sport ifj Lisztes Krisztián öröm Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián tavasszal lett nagykorú, de nemcsak a tizennyolcadik születésnapja jelzett új érettségi szintet. A Ferencváros labdarúgója öt bajnoki gólt szerzett 2023 tavaszán, azaz Ryan Mmaeéval holtversenyben a magyar bajnokcsapat legeredményesebb játékosa volt ebben az időszakban. Lisztes apja, idősebb Lisztes Krisztián is fiatalon robbant be a Fradiba, ő húszévesen távozott, s lett belőle Bundesliga-játékos Stuttgartban.

LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián öt gólt lőtt tavasszal a bajnokságban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az idősebb Lisztes az Origónak elismerte, hogy a fia akár még hamarabb a német élvonalba kerülhet, ugyanis a tavalyi Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt érdeklődik a Ferencváros ifjú titánja iránt.

– Megtisztelő a dolog, egyelőre azonban ennél több nem történt. Akkor lehetne komoly hírről beszélni, ha konkrétan megkeresnék a Ferencvárost vagy Krisztiánt, de erről még nincs szó – tette hozzá a kedélyeket csitítva a büszke édesapa, aki szerint az ifjabb Lisztesnek egyelőre még a Fradiban van a helye.

– Krisztiánt hároméves szerződés köti a Ferencvároshoz. Az első cél, hogy helyet szerezzen magának a kezdőcsapatban, ezért dolgozik. Ha megállja a helyét idehaza, akkor beszélhetünk a következő célról – mondta idősebb Lisztes Krisztián.

A fiatalabb Lisztes Krisztián egyelőre nem a Ferencvárossal készül, a héten bemutatkozott az U21-es válogatottban, amelyben rögtön győztes góllal tette le névjegyét. Minden bizonnyal erről is tudnak Frankfurtban.

Borítókép: Lisztes Krisztiánt máris Bundesliga-csapat figyeli (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.