Lisztes ismét remekelt, góllal debütált az U21-es válogatottban

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozó egyetlen találata a csütörtök este debütált Lisztes Krisztián nevéhez fűződik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 16. 9:37
U21-es válogatott, Lisztes Krisztián, Szlovákia
U21-es válogatott, Lisztes Krisztián, Szlovákia Forrás: MLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szlovákia–Magyarország mérkőzés első félidejében nem született gól, így Gera Zoltán szövetségi edző a 60. percben változtatásra szánta el magát, és friss játékerőt küldött a pályára. A négy beálló egyike az U21-es válogatottban csütörtökön bemutatkozó Lisztes Krisztián volt, aki nem csak a Ferencvárosnál remekel, hiszen a 81. percben szerzett találatával ő döntötte el a szlovákok elleni mérkőzést.

– Örülök, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, a szlovákoknak ugyanis kimondottan erős válogatottjuk van, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert. Voltak periódusok, amikor szervezetten, jól futballoztunk, de láttam hibákat is a játékunkban, amelyeket ki kell javítanunk az Eb-selejtezőkig. A második félidőben jól szálltak be a cserék, több nagy helyzetet is kidolgoztunk, és az egyikből sikerült megszereznünk a győztes gólt. A mérkőzés megmutatta, hogy miben kell még előrelépnünk a tétmérkőzésekig, bízom benne, hogy már hétfőn, az izlandiak ellen is sikerül javulnunk néhány játékelemben – idézi a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja Gera Zoltán szövetségi edzőt.

A magyar U21-es válogatott már a 2025-ös korosztályos Európa-bajnokságra fókuszál, amelynek selejtezői szeptemberben kezdődnek, a csapat a kazahok elleni hazai mérkőzéssel rajtol a sorozatban. Az első tétmeccs előtt még egy felkészülési találkozó vár a gárdára, amely hétfőn Izlandot fogadja a Bozsik Arénában.

Felkészülés mérkőzés:
Szlovákia–Magyarország 0-1 (0-0)
gólszerző: Lisztes (81.)

Borítókép: A magyar U21-es válogatott legyőzte Szlovákiát (Forrás: MLSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.