Semmilyen hírértéke nincs annak, hogy megtalálták Suhajda Szilárd holmijait az Everesten

Ezt Suhajda Szilárd kommunikációs csapatának tagja, Pintér László mondta.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2023. 06. 06. 16:06
Suhajda Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dzseki és a sátor – ami több nappal a tragédia után is stabilan állt – 6500 méter magasan van, ezeket a magyar hegymászó a csúcstámadás előtt hagyta hátra – fogalmazott az ATV-nek  Suhajda Szilárd barátja, kommunikációs csapatának tagja. 

Pintér László kifejtette, arról nem is lehet beszélni, hogy ezeket a holmikat megtalálták, ugyanis mindenki tudja, hogy a mászóknak a különböző táborokban vannak dolgaik.

Így tehát semmilyen hírértéke nincs annak, hogy megtalálták Suhajda holmijait – fogalmazott. 

Hozzáfűzte, hogy a családnak szüksége volt a személyes tárgyakra, a technikai eszközökre, és ezért kérték a logisztikai hátteret biztosító nepáli céget, hogy azokat gyűjtsék össze, ami meg is történt, így most Katmanduban van a feladásra váró csomag.

Elmondta azt is, hogy Suhajda Szilárdnak három sátra is volt. Az egyik az alaptárborban, egy a 2-es táborban, illetve volt egy csúcstámadó sátor is, amelyet felvitt a 4-es táborba – részletezte Pintér László.

Hogy Suhajda Szilárd végül feljutott-e a csúcsra, nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal oxigénpalack és serpák segítsége nélkül ő a legmagasabbra jutott magyar hegymászó. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.