Babos Tímea és Bondár Anna majdnem három órán át küzdött egymással

Magyar rangadót rendeztek a budapesti WTA-torna első fordulójában. A versenyen indult két top 200-as hazai teniszező, Bondár Anna és Babos Tímea majdnem három órán küzdött egymással, a fordulatos meccs végül Bondár győzelmével ért véget. Bejutott a második fordulóba Stollár Fanny is, aki 2019-ben nyert legutóbb egyesben főtáblás meccset ilyen szintű versenyen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 19:16
Bondár Anna Budapest 2023
Fotó: MTSZ/Bor Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az utóbbi hetekben több ITF-tornát is megnyert, visszaküzdötte magát a legjobb 200 közé a női teniszezők világranglistáján. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok játékos hazai pályán folytatta volna jó évét, ám a budapesti WTA-versenyen honfitársa, Bondár Anna éppen ellene készült szintén fontos győzelemre. Miután évekig Babos volt a legmagasabban rangsorolt magyar játékos, tavaly Bondár volt az, aki az 50. helyig is eljutott a rangsorban. Mostanra visszaesett a 144. helyre.

Babos Tímea Budapest 2023
Babos Tímea a magyar rangadón (Fotó: MTSZ/Bor Péter)

Jelenleg öt magyar női teniszezőt jegyeznek a világ legjobb 200 játékosa között, de közülük Udvardy Panna és Jani Réka Jászvásáron versenyez a héten, míg Gálfi Dalma wimbledoni sérülése miatt kényszerpihenőjét tölti, így a Babos–Bondár a lehető legnagyobb hazai rangadó volt, ami összejöhetett a budapesti tornán.

Babos kezdett jobban, az első játszmában 5:1-re ellépett, fiatalabb riválisa azonban nem adta fel, és 7:5-re megfordított ezt a szettet.

A második játszmában Bondár került brékelőnybe, ám ezúttal Babos fordított és nyert 7:5-re, így kiharcolta a döntő játszmát.

A harmadik szettben csak Bondár tudott fogadóként játékot nyerni, és négy perc híján háromórás meccsen megnyerte a magyar rangadót. Bondár Anna tavaly elődöntőt játszott a budapesti versenyen, idén a második fordulóban az orosz Jelina Avaneszjan lesz az ellenfele, aki néhány hete teljesen váratlanul bejutott a Roland Garros nyolcaddöntőjébe.

Bondár mellett még két magyar játékos jutott be a legjobb tizenhat közé a Római Teniszakadémián zajló tornán. Stollár Fanny két játszmában győzte le a spanyol Irene Burillót, ezzel négy év után tudott ismét WTA-főtáblán egyesben meccset nyerni. Stollár következő ellenfele a tavalyi wimbledoni elődöntős Tatjana Maria lesz.

Tóth Amarissa nagyon nehéz ellenfelet kapott az első fordulóra, ám a második kiemelt kínai Csang Suaj az első játszmában, Tóth 6:5-ös vezetésénél feladta a találkozót, így húszéves magyar játékos megnyerte élete első WTA-főtáblás meccsét, a második fordulóban pedig az ukrán Katerina Baindl ellen léphet pályára.

Borítókép: Bondár Anna fordulatos meccsen nyert (Fotó: MTSZ/Bor Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.