Cristiano Ronaldo csapattársa szerelmet vallott a Barcelonának

Csodagyerekként robbant be a nemzetközi labdarúgásba a portugál Joao Felix. A Benfica neveltje az Atlético Madrid játékosa kijelentette, hogy gyerekkora álma válna valóra, ha a Barcelonához igazolhatna. Felix véleményét nem fogadták kitörő örömmel Madridban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 13:42
FBL-WC-2022-MATCH32-POR-URU Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo (R) celebrates with Portugal's forward #11 Joao Felix after he scored his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Portugal and Uruguay at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 28, 2022. FIFA later attributed the goal to Portugal's midfielder #08 Bruno Fernandes. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: Europress/AFP/Patricia de Melo Moreira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon szeretnék a Barcában játszani, már gyerekkorom óta ez az álmom – nyilatkozta az Atlético Madrid támadója. Joao Félix nyilatkozata az átigazolásokra specializálódott olasz guru, Fabrizio Romano Twitter-oldalán jelent meg.

Joao Felixet 2019 nyarán klubrekordot jelentő összegért, 127 millió euróért szerződtette az Atlético Madrid. A portugál válogatott futballista a az előző idény második felét az angol Chelsea-ben töltötte kölcsönben, miután nem sikerült megszoknia a spanyol klub stílusát. A Chelsea-ben sem tudott kiteljesedni, az első mérkőzésén piros lapot kapott. Hiába rendelkezik kifogástalan technikai tudással a portugál, mégsem tudott nagyot alkotni a Premier League-ben, illetve amióta eljött Portugáliából, nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Az Atlético-drukkerek nem fogadták jól Felix szerelmi vallomását a Barcelonának, de spanyol források szerint nem csak a futballistára, hanem az ügynökére, Jorge Mendesre is ki vannak bukva. Mendes nem más, mint ügynöke is egyben. 

Atletico de Madrid v FC Barcelona - LaLiga Santander
Joao Felix az Atléticóban nem váltotta meg a világot    Fotó: Europress/AFP


Mindazonáltal Felix klubváltása nem lefutott ügy: a Barca hajlandó lenne kölcsönvenni a csatárt, de nem akar sok pénzt invesztálni az üzletbe. A kölcsönadás állítólag úgy is megvalósulhat, hogy a Barca nem költ erre egy eurót sem, csak állja a játékos fizetését, majd a szezon végén érvényesíti a kötelező vételi opciót, és végleg kimenekíti Felixet Madridból. 

Borítókép: Joao Felix és Cristiano Ronaldo pályafutásában a portugál mez és az ügynök a közös halmaz (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.