Brutális becsúszással kezdett a világ harmadik legdrágább játékosa + videó

Ennél rosszabbul nem is alakulhatott volna Joao Félix premierje az angol Premier League-ben. Az Atético Madridtól érkezett portugál kölcsönjátékos sérülésveszélyes becsúszásért kapott piros lapot, csapata, a Chelsea 2-1-re kikapott a Fulhamtól. A londoni Kékek a 10. helyen állnak az angol labdarúgó-bajnokságban.

Magyar Nemzet
2023. 01. 13. 8:04
null
English referee David Coote shows a red card to Chelsea's Portuguese striker Joao Felix (not pictured) during the English Premier League football match between Fulham and Chelsea at Craven Cottage in London on January 12, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Ben Stansall / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joao Félix jelenleg a világ harmadik legdrágább átigazolása, Neymart és Kylian Mbappét követi a sorban, 2019-ben 126 millió eurót fizetett érte az Atlético Madrid a Benficának. A portugál ígéret nem tudta megváltani a világot az Atléticónál, folyamatosan kiszorult a kezdőcsapatból, Diego Simeone edző kezdte elveszíteni a belé helyezett bizalmat. Januárban, egészen pontosan szerdán a spanyol klub kölcsönszerződést kötött a Chelsea-vel, a megállapodás értelmében Félix a Stamford Bridge-re tette át a székhelyét, és új edzője, Graham Potter nem is várt sokat a játékos szerepeltetésével, rögtön a kezdőcsapatba jelölte őt a Fulham elleni idegenbeli meccsen. 

Félix biztatóan kezdett, néhány technikás megoldással hívta fel magára a figyelmet, kiosztott egy kötényt is, és remekül készített elő, de ebből nem született gól, a csapattársa, Kai Havertz hibázott. A szünet után Félix kezdett beleszürkülni a mezőnybe, de nem ez volt a legnagyobb probléma, inkább egy brutális, meggondolatlan belépő, ami után a játékvezető leparancsolta a pályáról.

Angol források szerint Félix február 11-ig biztosan nem léphet pályára a Premier Legaue-ben, ami ahhoz képest, hogy hat hónapra szól a kölcsönszerződése, igen hosszú kihagyásnak számít. A portugál az első olyan labdarúgó, aki piros lappal kezdett a Chelsea-ben, és 2014 októbere óta az első debütáns a PL-ben, akit rögtön az első meccsén kiállítottak.

A mérkőzést a Fulham nyerte meg 2-1-re. A 2021-es Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csak a tizedik az angol labdarúgó-bajnokságban.

Borítókép: Felix piros lappal nyitott Angliában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.