Csúcstenisz után sérülés – Fucsovics búcsúja Wimbledonban + videó

Fucsovics Márton az első szettet csúcstenisszel nyerte meg, a folytatásban viszont már nem bírt a harmadik helyen kiemelt Danyiil Medvegyevvel, így kiesett a wimbledoni tenisztorna harmadik fordulójában. Fucsovics és Gálfi Dalma szombati búcsújával egyesben már nincs versenyben magyar játékos.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 17:20
Fucsovics Márton
Wimbledon, 2023. július 8. Fucsovics Márton az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyének harmadik fordulójában 2023. július 8-án. MTI/EPA/Isabel Infantes Fotó: Isabel Infantes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eső miatti halasztások okán a vártnál hosszabb ideig tartott, de és Danyiil Medvegyev is eljutott a harmadik fordulóba a wimbledoni tornán. A két teniszező már hosszú ideje nem csapott össze egymással, legutóbb a 2020-as Roland Garroson volt randevújuk, és arról a meccsről a magyar játékosnak lehetnek szebb emlékei, mivel négy szettben legyűrte esélyesebbnek tartott ellenfelét (a korábbi három mérkőzésüket viszont Medvegyev nyerte).

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton a negyedik szett elején ápolásra szorult Fotó: AFP/SEBASTIEN BOZON

Nem mondhatjuk, hogy könnyű adogatójátékokkal kezdődött volna a szombati találkozó. Mindketten sok pontot csentek el a másiktól, sőt Fucsovicsnak rögtön bréklabdákat is kellett hárítania. A világranglista 67. helyezettje megoldotta a feladatot, majd elvette Medvegyev adogatását, és 3:1-re ellépett. A fantasztikusan teniszező Fucsovics egészen a játszma végéig megőrizte az előnyét (több bréklabdája már nem is volt az orosznak), és már az első szettlabdáját kihasználva 6:4-re nyert.

A magyar teniszező a második játszmában 1:1-nél ismét bréklabdához jutott, de ezúttal nem tudott vele élni. Ez különösen fájhatott Fucsovicsnak, mert Medvegyev ezután a meccs során először brékelt, most ő vezetett 3:1-re. Fucsovicsnak hiába volt rá lehetősége, nem tudott visszajönni a szettbe, így most ugyanaz a forgatókönyv valósult meg, mint az első játszmában, csak fordított felállásban: Medvegyevnek elég volt a korai brék, 6:3-mal kiegyenlített.

 

A harmadik szetthez úgy érkeztünk meg, hogy Fucsovics egyre többet hibázott, miközben ellenfelének egyre stabilabb lett a játéka. Ennek meglett az eredménye: Medvegyev azonnal brékelt, és pillanatok alatt 3:1 állt az eredményjelzőn az orosz javára. 5:3-nál játszmalabdája volt a harmadik kiemeltnek, végül még további háromra (és egy újabb játékra) volt szüksége, hogy 6:4-gyel övé legyen a harmadik szett.

Medvegyev a folytatásban 1:1-nél vette el a bokáját fájlaló Fucsovics adogatását, aki ápolásra szorult. Néhány perc után újra lábra állt a magyar teniszező, 5:3-nál bréklabdáig is eljutott, később három meccslabdát hárított, de Medvegyev végül 6:4-gyel lezárta a mérkőzést. 

Gálfi Dalma után így Fucsovics is szombaton búcsúzott, egyesben már nincs versenyben magyar teniszező. Női párosban Bondár Anna Greet Minnen oldalán ott van a harmadik fordulóban, miután a magyar, belga páros szombaton 6:4, 4:6, 6:4-re legyőzte a Desirae Krawczyk, Demi Schuurs amerikai, holland duót.

A mérkőzés összefoglalója:

Wimbledoni teniszbajnokság, harmadik forduló, férfi egyes: Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)–Fucsovics Márton 4:6, 6:3, 6:4, 6:4

Női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Jekatyerina Alekszandrova (orosz, 21.)–Gálfi Dalma 6:0, 6:4

Női páros, 2. forduló:
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)–Desirae Krawczyk, Demi Schuurs (amerikai, holland, 5.) 6:4, 4:6, 6:4
Kirsten Flipkens (magyar, belga)–Lauren Davis, Rosalie Van der Hoek (amerikai, holland) 19.40 körül

Borítókép: Fucsovics Márton a Danyiil Medvegyev elleni mérkőzésen a wimbledoni tenisztornán (Fotó: MTI/EPA/Isabel Infantes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.