Real-játékos a PSG-nél, így áll most Mbappé helyzete

Zajlik az élet a PSG-nél. A francia klub csütörtökön két futballista leigazolását jelentette be, szerdán menesztette az addigi vezetőedzőt, Christophe Galtier-t, majd még aznap bemutatta utódját, Luis Enriquét is. A sajtótájékoztatón pedig a Paris Saint-Germain legnagyobb sztárjáról, Kylian Mbappéról is szó esett, akinek továbbra is bizonytalan a helyzete a PSG-nél.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 16:06
Kylian Mbappé PSG
(FILES) Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Lorient at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 30, 2023. Paris Saint-Germain president Nasser al-Khelaifi on July 5, 2023 insisted superstar forward Kylian Mbappe "must sign a new contract" if he wants to remain at the club next season. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már hónapokkal ezelőtt elkezdődött a pletyka, hogy a PSG nyáron megválik a tavaly kinevezett vezetőedzőjétől, Christophe Galtier-től. A francia trénerrel ugyan megnyerték a Ligue 1-t a párizsiak, a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában azonban már a nyolcaddöntőben felsültek, így Galtier-nek tényleg nem volt maradása, és az idény végén tájékoztatták, hogy már nincs szükség a munkájára. A közvéleményt csak szerdán tájékoztatták a menesztésről, és még aznap bemutatták Galtier utódját. A várakozásoknak megfelelően a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Luis Enrique ül le a PSG kispadjára. Az 53 éves edző 2025 nyaráig kötelezte el magát a Paris Saint-Germainhez.

Luis Enrique PSG
Luis Enrique, a PSG új vezetőedzője Fotó: AFP/Geoffroy Van der Hasselt

 

Távozik Mbappé a PSG-től?

A szerdai sajtótájékoztatón a bejelentések mellett helyzete is szóba került. Mint ismert, a 24 éves csatárnak jövő nyáron jár le a szerződése a PSG-nél, és kijelentette, nem nyitott a hosszabbításra. Párizsban viszont nem szeretnék, ha 2024-ben ingyen távozna a Transfermarkt szerint 180 millió eurót érő játékos, ezért még nyáron továbbadnának rajta. Mbappé eközben kitöltené a szerződését, de a klubelnök hajthatatlannak tűnik az ügyben.

– Az álláspontom teljesen világos, szóval nem akarom minden alkalommal ugyanazt elismételni: ha Kylian maradni akar, mi is szeretnénk, hogy maradjon. De ehhez új szerződést kell aláírnia. Nem akarjuk, hogy a világ legjobb futballistája ingyen elmenjen. Ezt egyszerűen nem teheti meg – jelentette ki Nasszer al-Khelaifi. – Ez egy francia klub, és ő azt mondta, hogy sosem hagyna itt minket anélkül, hogy bevételünk származna belőle. Ha meggondolja magát, az nem az én hibám.

Luis Enrique sem látja tisztán a jövőt, ha Mbappéról van szó. – Bármi megeshet. Egyelőre nem tudok többet mondani. A csapatunkon fogunk dolgozni, és ezt titokban tesszük. Kyliant szerződés köti a klubhoz, és mi sem tudjuk, hogy mi történik legközelebb, az átigazolási időszak alatt bármi megeshet – húzta alá a PSG vezetőedzője.

Enrique egyelőre egy másik, félig-meddig távozóban lévő labdarúgóról, Neymarról sem árult el többet. A brazilról az a hír járja, szívesen túladna rajta a Paris Saint-Germain.

– Nem beszéltem még vele, eddig csak Nuno Mendessel és Mukielével volt lehetőségem szóba elegyedni. Meglátjuk, hogy mi történik, de biztosan lesznek változások.

Mbappé és sorsa tehát még bizonytalan, de a támadótrió harmadik tagja, az idény végeztével továbbállt Párizsból, és az Inter Miaminál folytatja.

 

Két új érkező

Annyi viszont biztos, hogy a következő idényben Milan Skriniar és Marco Asensio is a PSG játékosa lesz, őket csütörtökön mutatta be az új klubjuk. Mindkét futballistát ingyen szerezték meg a franciák; a szlovák védő az elmúlt hat évben az Internazionalét, a spanyol szélső pedig hét éven keresztül a Real Madridot szolgálta.

A duón kívül nyáron a Paris Saint-Germainhez igazolt Hugo Ekitiké (Stade Reims) is, de Lucas Hernández (Bayern München), Manuel Ugarte (Sporting) és Kang-in Lee (RCD Mallorca) érkezésére is nagy az esély.

Borítókép: Kylian Mbappé helyzete továbbra sem tisztázott (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.