A budapesti világbajnokság már a rajt előtt tragikus a németeknek

Szombaton kezdődik az év legjelentősebb sporteseménye. A budapesti atlétikai világbajnokság során klasszis teljesítményeket láthatunk majd hazánkban, a vb-rajt előtt viszont elkerülhetetlen, hogy a sérülés miatt visszalépő sztárokról is szóljanak a hírek. Kostanze Klosterhalfen visszalépése után egyre inkább úgy tűnik: a német csapaton átok ül.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 8:56
Kostanze Klosterhalfen
Fotó: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Nikola Krstic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország az atlétika egyik legfontosabb európai szereplője, a tavalyi müncheni Európa-bajnokságon hét aranyéremmel az éremtáblázat élén zárt. Az Eb-arany persze sok számban nem jelent automatikus vb-címesélyt az idei budapesti atlétikai világbajnokság előtt, de a német hiányzók sora komoly éremkollekciót tudna összeállítani.

Hétfőn derült ki, hogy a női 5000 méter Európa-bajnoka, a szám 2019-es vb-bronzérmese, Kostanze Klosterhalfen sem tud sérülése miatt rajthoz állni hazánkban. Ezen a távon két futót neveztek a németek, a 3000 méteres akadályfutásban Eb-ezüstérmes Lea Meyer néhány napja dőlt ki. Utóbbi szám kétszeres Eb-arany- és kétszeres vb-bronzérmese, Gesa Felicitas Krause áprilisban adott életet első gyermekének, ő értelemszerűen meg sem kísérelte a kvalifikációt a budapesti vb-re.

Már a nevezési lista leadása előtt eldőlt, hogy sérülés miatt nem indul a budapesti világbajnokságon a női távolugrás címvédője, Malaika Mihambo és férfi rúdugrás tavalyi Eb-másodikja, Bo Kanda Lita Baehre sem, míg a férfi gerelyhajítás 2017-es világbajnoka, Johannes Vetter elhúzódó sérülése után ugyan visszatérhetett a versenyzéshez, de nem tudott olyan formába lendülni, hogy bekerüljön a vb-keretbe.

A németek legjobb éremesélye így is ebben a számban lesz, az uralkodó Európa-bajnok Julian Weber második helyen áll a világranglistán.

Persze nem a német csapat az egyetlen, amely klasszist nélkülöz a budapesti atlétikai világbajnokság során. A legnagyobb hiányzó a női 400 méteres gátfutás világcsúcstartója, Sydney McLaughlin-Levrone lesz.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: Kostanze Klosterhalfen hazánkban nem bővítheti éremkollekcióját (Fotó: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Nikola Krstic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.