Dárdai Pál a fiainak is üzent: fel kell nőniük

A Hertha két forduló után pont és rúgott gól nélkül áll a német másodosztályban, miután pénteken az újonc Wehen Wiesbaden ellen a hosszabbításban kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett. A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál szerint csapata több helyzetet alakított ki, de játékosainak fel kell nőnie. Dárdai fiai közül Palkó és Márton végigjátszotta a meccset, Bence csereként állt be.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 8:06
Dárdai Pál Hertha
Fotó: IMAGO/Matthias Koch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha BSC az előző idényben nem tudott az élvonalban maradni, két korábbi sikeres tűzoltás után ezúttal nem járt sikerrel Berlinben. Az új idényre is a magyar szakember maradt a vezetőedző, aki immár mindhárom fiával számol a felnőttcsapatban.

A másodosztályú bajnokság második fordulójában a Hertha a harmadosztályból feljutott Wehen Wiesbadent fogadta. A huszonnégy éves, Fehérvárról Berlinben visszatért Dárdai Palkó és a huszonegy éves Dárdai Márton végigjátszotta a meccset, a tizenhét éves Dárdai Bence csereként kapott lehetőséget édesapjától.

A Hertha a kapura lövési kísérletek, a kaput eltalált lövések és a várható gólok (xG) tekintetében is felülmúlta ellenfelét, de csakúgy, mint az első fordulóban, ezúttal sem szerzett gólt, ellenben a hosszabbításban kapott egyet. A berlini csapat két forduló után nulla ponttal kieső helyen áll a 2. Bundesligában.

– Két olyan meccset veszítettünk el, amit nem kellett volna. Le kell szállnunk erről a körhintáról. Ez egy újonnan összeállított csapat, öt éven belül ötödször alakult át a keret, meg kell találniuk, hogy az utolsó passzok miért nem stimmelnek. Az akaratot senki sem hiányolhatja a játékosaimból, a lehetőségek megvoltak, de nem váltottuk gólra őket.

A játékosaimnak fel kell nőniük, bátrabban vállalniuk kell a támadó szellemű játékot.

mondta Dárdai Pál a mérkőzés után.

A magyar vezetőedzőt aligha vigasztalja, hogy jóstehetségnek bizonyult, saját bevallása szerint ugyanis a kispadon a 89. percben megmondta, hogy gólt fognak kapni.

Borítókép: Dárdai Pál csapata nem kezdte jól a bajnokságot (Fotó: IMAGO/Matthias Koch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.