Az Újpest támadója triplázott, a Puskás Akadémia játékosa majdnem

Szenzációs mérkőzést hozott az NB I második fordulójának nyitómeccse. A Puskás Akadémia 1-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, de az Újpest Matija Ljujics mesterhármasának köszönhetően egy pontot elvitt Felcsútról.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 22:01
Matija Ljujics Újpest
Fotó: Facebook/Újpest FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 2. fordulójának első meccsét a Puskás Akadémia és az Újpest vívta egymás ellen Felcsúton. Mindkét csapat győzelemmel kezdte a bajnokságot, viszont a lila-fehéreknél eltiltás miatt nem szerepelhetett Csoboth Kevin, aki sokat vitatott körülmények között kapott piros lapot az első fordulóban.

A mérkőzés váratlan közjátékkal, Youhuu magánszámával kezdődött, az idei budapesti atlétikai világbajnokság kabalaállata megnevettette a szurkolókat, de maga a meccs is bőven tartogatott izgalmas jeleneteket.

A hazai csapat az első félidőben három gólt is szerzett, a gambiai Lamin Colley kétszer, a svéd Jonathan Levi egyszer volt eredményes. Az Újpest részéről a szerb Matija Ljujics talált be, büntetőből.

A második félidő első percében máris közelebb jött az Újpest, Ljujics akcióból is bevette a Puskás Akadémia kapuját.

S itt még nem volt vége a szerb játékos remeklésének, a 62. percben Ganea beadása után ismét Ljujics volt eredményes.

A szerb játékos lábában lehetett volna a negyedik, győztes gól is, de utolsó labdaérintéséből lecsúszott lövés lett, a 88. percben.

Ez azonban távolról sem az utolsó lehetőség volt, a hosszabbításban Ominger a felcsútiaknak nyerhette volna meg a mérkőzést, aztán a túloldalon is volt egy közeli lövés. Majd Colley néhány másodpercig ünnepelte a maga mesterhármasát is, de az asszisztens lest jelzett, majd ezt hosszas vizsgálat alapján a VAR-szobából is megerősítették.

Maradt a 3-3, kiváló mérkőzésen mindkét csapat veretlen maradt a bajnokságban.

NB I, 2. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3-3 (3-1), Pancho Aréna, 3500 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Colley (20., 36.), Levi (40.), illetve Ljujics (32., 11-esből, 46., 62.)

Szombat
Mezőkövesd–DVTK 17.45 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 17.45 (tv.: M4 Sport)
Zalaegerszeg–MTK 20.00 (tv.: M4 Sport)

Hétfő
Kecskemét–Kisvárda 20.00 (tv.: M4 Sport)

Szeptember 27.
Paks–Debrecen 19.00

Borítókép: Ljujics mesterhármast lőtt, már négy gólnál jár a bajnokságban (Fotó: Facebook/Újpest FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.