Novak Djokovics sorstársa nem tudja elengedni a vakcinaügyet

Tennys Sandgren a US Open helyszínéről posztolt sokatmondó képet. Az amerikai teniszező egyike volt azon kevés profi játékosnak, aki nem vette fel a koronavírus elleni vakcinát. Sandgren többször felszólalt Novak Djokovics mellett, aki oltatlansága miatt majdnem két éven át nem léphetett pályára az Egyesült Államokban.

2023. 08. 20. 9:50
Tennys Sandgren
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics a 2021-es US Open döntője után aligha gondolta, hogy csaknem két éven át nem teniszezik az Egyesült Államokban. Az ország vezetése azonban nem sokkal később megtiltotta, hogy olyan személyek utazzanak be, akik nem kaptak védőoltást koronavírus ellen, így Djokovics csak a korlátozás eltörlése után, ezen a héten léphetett ismét pályára amerikai tornán.

Az amerikai Tennys Sandgren az elmúlt két évben többször is kiállt Djokovics mellett, s a US Open helyszínéről posztolt képből úgy tűnik, továbbra sem engedte el a vakcinaügyet.

„Jó újra itt lenni” – írja Sandgren, miközben a US Open egyik szponzora, a Moderna felirata előtt pózol.

Sandgren korábban kétszer (2018, 2020) is negyeddöntőt játszott az Australian Openen, a Covid-időszakban azonban alaposan visszaesett a világranglistán, jelenleg a top 200-on kívül található.

A US Openen már a kedden kezdődő selejtezőben pályára kell lépnie, hazai játékos létére sem kapott szabadkártyát a szervezőktől.

Borítókép: Tennys Sandgren két Grand Slam-negyeddöntőt is játszott már, idén selejteznie kell a US Openen (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.