A Red Bull egyelőre szenved a varánuszok által birtokba vett pályán + videó

A Formula–1-es szingapúri versenyhétvége pénteki napján a Ferrari pilótái voltak a leggyorsabbak, míg az idényben egyeduralkodó Red Bull istállónál egyelőre nem találják a ritmust. A versenyzőknek pénteken nem várt akadállyal kellett megküzdeniük, mivel néhány varánusz telepedett le az aszfaltra.

2023. 09. 15. 17:18
Carlos Sainz, Szingapúri Nagydíj
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr leaves the pit lane during the second practice session ahead of the Singapore Formula One Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on September 15, 2023. (Photo by MOHD RASFAN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferrari már két hete Monzában is felszállóágban volt, és látszólag az olaszoknak Szingapúrra is sikerült átmenteniük a jó formájukat, a pénteki első szabadedzésen ugyanis Charles Leclerc nyitott az élen, kevéssel megelőzve csapattársát, Carlos Sainzt. A címvédő Max Verstappennek (Red Bull) a harmadik hellyel kellett megelégednie, míg Sergio Péreznek (Red Bull) a hetedik, Fernando Alonsónak (Aston Martin) a nyolcadik hely jutott.

A pilótáknak néhány „tiszteletbeli vendég” jelenlétét is el kellett viselniük a pályán, megesett, hogy az aszfalton heverésző varánuszokat kellett kerülgetniük.

Eredmény, 1. szabadedzés (élcsoport):
1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:33.350 perc
2. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:33.428
3. (holland, Red Bull) 1:33.476
4. Lando Norris (brit, McLaren) 1:33.522
5. (brit, Mercedes) 1:33.540
6. George Russell (brit, Mercedes) 1:33.695

A második gyakorláson is a Ferrarik voltak a leggyorsabbak, csak a két pilóta ezúttal helyet cserélt, Sainznak az első, Leclerc a második helyet kaparintotta meg. A címvédéstől karnyújtásnyira lévő Red Bull versenyzői viszont szokatlan módon kiszorultak a legjobbak közül, Pérez csak a hetedik, Verstappen pedig a nyolcadik lett.

Eredmény, 2. szabadedzés (élcsoport):
1. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:32.120 perc
2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:32.138
3. George Russell (brit, Mercedes) 1:32.355
4. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:32.478
5. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:32.585
6. Lando Norris (brit, McLaren) 1:32.711

A hétvége menetrendje

szombat: 3. szabadedzés 11.30, időmérő 15.00
vasárnap: Szingapúri Nagydíj 14.00.

Borítókép: Carlos Sainz lett a pénteki nap legjobbja Szingapúrban (Fotó: AFP/MOHD RASFAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.