Kinevezték a német válogatott új szövetségi kapitányát

Kevesebb mint két héttel azután, hogy menesztették Hansi Flicket, a Német Labdarúgó-szövetség máris kinevezte a válogatott új szövetségi kapitányát. Nem történt meglepetés.

2023. 09. 22. 12:07
Nagelsmann, Julian
München, 2021. július 7. Julian Nagelsmann, a Bayern München német labdarúgóklub új vezetõedzõje elsõ edzését vezeti csapatának Münchenben 2021. július 7-én. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-válogatott a közelmúltban csapnivalóan teljesített, ezért a 2021 augusztusában kinevezett Hansi Flicknek nem volt maradása, ezzel ő lett a Nationalelf első olyan szövetségi kapitánya, akit menesztettek az állásából.

A jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő németek nem vesztegették sokáig az időt, és a szövetség pénteken be is mutatta az új kapitányt, aki a várakozásoknak megfelelően nem más, mint Julian Nagelsmann.

A 36 éves edző német lapértesülések szerint havi négyszázezer eurót keres majd, és 2024. július végéig szóló szerződést írt alá. A megállapodás megszületéséhez a Bayern München hozzájárulására is szükség volt. Nagelsmann ugyanis legutóbb a német rekordbajnoknál dolgozott, és a klub márciusban csak felfüggesztette őt a pozíciójából, nem küldte el, így továbbra is fizetést kapott. Eredetileg tízmillió eurójába került volna a német szövetségnek, hogy kivásárolja Nagelsmannt a szerződéséből, de a Bayern München nagyvonalúan eltekintett az összeg behajtásától.

Kérdéses, hogy a szurkolók mekkora örömmel fogadják a bejelentést, mert a YouGov közvélemény-kutató cég felmérése szerint mindössze a német válaszadók 33 százaléka értett egyet azzal, hogy Nagelsmann legyen a következő szövetségi kapitány, 18 százalék ellenezte a kinevezését, 24 százalék nem ismerte a fiatal edzőt, 25 százalék pedig nem kívánt állást foglalni. 

Borítókép: Julian Nagelsmann (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.