Rég nem volt ennyire szegényes magyar hétvége a Bundesligában

Egyetlen magyar labdarúgó lépett pályára a Bundesliga negyedik fordulójában. Sallai Roland végigjátszotta a Freiburg színeiben a Dortmund elleni rangadót, de hiába vezetett a csapata félidőben 2-1-re, a 82. percben emberhátrányba került, és ezután 4-2-re kikapott. Szalai Attila és Gulácsi Péter a kispadig jutott csapatában, a többiek sérültek voltak.

2023. 09. 16. 17:50
SC Freiburg - VfL Wolfsburg
19 May 2023, Baden-Württemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - VfL Wolfsburg, Matchday 33, Europa-Park Stadion. Freiburg's Roland Sallai in action. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel arra, hogy a Freiburg az elmúlt években már élcsapatnak számított a Bundesligában, a forduló előtt pedig egy ponttal többet gyűjtött, mint a Dortmund, lehetett rangadónak nevezni a két csapat egymás elleni meccsét. ott volt a kezdőben a Freiburgban, és végig is játszotta a mérkőzést, amely a gyors dortmundi gól ellenére (a 11. percben Mats Hummels talált be) sokáig nem nézett ki rosszul a hazaiaknak, hiszen a félidőben 2-1-re vezettek.

1899 Hoffenheim - SC Freiburg
Sallai Roland a biztos pont jelenleg a Bundesliga magyarjai közül. Fotó: AFP/UWE ANSPACH

Szünet után a Dortmund egyenlített Malen góljával, de az igazi fordulatot a 82. percben Höfler kiállítása hozta, akit VAR-vizsgálat után küldtek le a pályáról, miután csúnyán rátalpalt az egyik dortmundi vádlijára. Ekkor 2-2 volt az állás, de az utolsó bő tíz percben a vendégek két gólt is szereztek Marco Reus és újfent Hummels révén, így 4-2-re győztek.

Sallai egyetlen vigasza az lehetett, hogy végig a pályán lehetett, ezzel amúgy ő volt az egyetlen magyar, aki pályára lépett ezen a hétvégén a Bundesligában. végig a kispadon ült a Hoffenheimben, amely 3-1-re nyert Kölnben. Sérülése után először került be a meccskeretbe a Lipcsében, de pályára ő sem lépett az Augbsurg ellen 3-0-ra nyerő csapatban, pedig sérülés miatt nem játszhatott. Az Union Berlin a továbbra is sérült nélkül 2-1-re kikapott Wolfsburgban.

Rég nem volt ennyire szegényes magyar hétvége a Bundesligában. Az elmúlt években ahhoz szoktunk hozzá, hogy csak a Lipcsében két-három magyar játszott, ennek ugye az elvi lehetősége nyári Liverpoolba igazolásával kettőre csökkent. Orbán eddig játszott is az összes lipcsei meccsen, de megsérült a magyar válogatottban, Gulácsi pedig még nem tért vissza a kezdőbe.

A lipcsei különítményen és Sallain kívül, amikor éppen egészséges, Schäfer is szerepet szokott kapni az Unionban, de egy ideje már ő sincsen. Szalai Attila nagy reményekkel igazolt a nyáron a Bundesligába, de ez idáig nem biztos a helye a Hoffenheimben, amelynek a színeiben öngóllal debütált a német élvonalban. Eddig kétszer játszott, kétszer nem a német klubban.

Borítókép: Sallai Roland nem tudta győzelemhez segíteni csapatát a Dortmund ellen (Fotó: AFP/Tom Weller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.