A magyar alapember sérülése miatt lemaradhat a további Eb-selejtezőkről

Számunkra is rossz hírt közölt az RB Leipzig. Térdsérülés miatt előreláthatólag tíz hét kihagyás vár a Bundesliga-csapat magyar válogatott hátvédjére. Willi Orbán a Csehország elleni felkészülési találkozón sérült meg, Bajnokok Ligája-meccsekről is lemarad, akárcsak az Eb-selejtezősorozat hátralévő találkozóiról.

Forrás: MTI2023. 09. 12. 18:28
DIBUSZ Dénes; MILOS, Kerkez; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; KALMÁR Zsolt; ORBÁN, Willi; LANG Ádám; VARGA Barnabás; STYLES, Callum; SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgás - Magyarország - Csehország barátságos mérkőzés Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmincéves a magyar nemzeti csapat csehek elleni, 1-1-es döntetlennel zárult vasárnapi felkészülési találkozóján egy órát töltött a pályán. Bár a lipcseiek először úgy vélték, nem súlyos a hátvéd sérülése, a Németországban elvégzett vizsgálatok alapján Orbán hetekig nem lesz bevethető.

Willi Orbán
Willi Orbán a csehek ellen sérült meg (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A klub közösségi oldalán megjelent információ alapján a hátvédnek mintegy tíz hetet kell kihagynia. Ez azt jelenti, hogy Orbán lemarad az RB Leipzig Bajnokok Ligája-csoportmeccseinek többségéről is lemarad, s minden bizonnyal sem számíthat már rá az Eb-selejtezősorozatban.

A szerbek elleni hazai és a litvánokkal szembeni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn (október 14-én és 17-én) kizárható Orbán szereplése, és nagyon valószínű, hogy Bulgáriában, majd hazai pályán Montenegró ellen (november 16-án és 19-én) sem léphet pályára.

Borítókép: Willi Orbán idén minden bizonnyal a csehek ellen lehet utoljára a magyar válogatott kezdőcsapatának tagja (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.