Ádám Martin újra bajnok lett Koreában, Gazdag Dániel megint gólt lőtt + videó

A dél-koreai labdarúgó-bajnokságban Ádám Martin csapata, az Ulszan Hyundai megvédte címét, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásában pedig Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union győzött a nyolcaddöntő első mérkőzésén. S Gazdag is betalált.

2023. 10. 29. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott Ádám Martinnal felálló Ulszan Hyundai FC megvédte címét Dél-Koreában: az Ulszan Hyundai 2-0-ra legyőzte a vendég Tegut, és sikerével három fordulóval a vége előtt tízpontos, behozhatatlan előnyre tett szert az üldöző Pohanggal szemben. 85 percet töltött a pályán. Az Ulszan Hyundai 1996, 2005 és 2022 után negyedszer diadalmaskodott a bajnokságban, Ádám pedig a második távol-keleti szezonjában is aranyérmet ünnepelhetett. A magyar támadó a szezonban  eddig 27 meccsen lépett pályára, ezeken öt gólt és négy gólpasszt jegyzett.

már tizenöt gólnál jár a bajnokságban

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) pedig szépen menetel Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union, amely magyar válogatott légiósa góljának is köszönhetően a rájátszában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán 3-1-re legyőzte a New England Revolutiont. Gazdag végigjátszotta a találkozót, s ő szerezte csapata első találatát, a 19. percben 11-esből volt eredményes. Gazdag 33 mérkőzésen 15 gólt szerzett a bajnokságban.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második meccsére november 9-én kerül sor Foxborough-ban.

Gazdag Dániel magabiztosan értékesítette a bünetőt:

Borítókép: Ádám Martinék már ünnepelhetik az újabb bajnoki címüket (Forrás: Facebook/Ulsan Hyundai Football Club)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.