Bayern: Bántalmazási ügy miatt nem kap szerződést a veterán klasszis

A hátvédek sorozatos sérülése miatt különös lépésre szánta rá magát a Bayern München: próbaedzésen kapott lehetőséget Jerome Boateng. A 35 éves, világbajnok hátvéd meg is állta a helyét, mégsem kap szerződést a bajoroktól. A Bayern elöljárói úgy döntöttek, Jerome Boateng bántalmazási ügye rossz fényt vetne a klubra, ezért mégsem tartanak igényt a játékosra, aki két éve hagyta el a német rekordbajnokot.

2023. 10. 07. 10:42
Jerome Boateng
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jerome Boateng egy hete váratlanul megjelent a Bayern München edzésén. Akkor senki sem tudta mire vélni a dolgot, hiszen a 35 éves középhátvéd két éve elhagyta a klubot, miután a formája egyre csak hanyatlott, s idén nyáron a Lyon sem hosszabbította meg a szerződését. A szokatlan húzás hátterében az áll, hogy a Bayern München belső védőin sérüléshullám söpört végig a közelmúltban. Különböző okokból Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano és Minjae Kim is kidőlt, ezért a Preussen Münster elleni Német Kupa-mérkőzésen Noussair Mazraoui és Leon Goretzka szerepelt ezen a poszton. Az már a sors iróniája, hogy a kupameccsen Serge Gnabry karja eltört, így hetekre ő is kiesett.

Jerome Boateng, Bayern München, bántalmazásm szerződés
Thomas Tuchel köszönti Jerome Boatanget a Bayern edzésén (Fotó: Bild/Dennis Brosda)

 

Nem tudni, hogy kinek a javaslatára, de így merült fel, hogy a szorult helyzetben a szerződés nélküli Jerome Boateng jelenthet megoldást. A világbajnok hátvéd, aki 2018-ban fordított hátat a Nationalelfnek, amiért úgy érezte, méltatlanul háttérbe szorítják, először múlt vasárnap vett részt a Bayern edzésén. Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője szívélyesen üdvözölte és a hírek szerint elégedett a futballista állapotával, teljesítményével. Boateng anno fénykorában a földkerekség egyik legjobb középhátvédje volt, igaz, sokan úgy emlékeznek rá, akit fenékre ültetett egy csellel…

Hirtelen felépültek a Bayern sérültjei…

Ezek után némileg meglepő, hogy a Bayern nem kínált szerződést Boatengnek. A hivatalos indoklás szerint azért, mert Upamecano és Minjae Kim már bevethető, továbbá De Ligt is leülhet a kispadra. Thomas Tuchel azonban a Freiburg elleni vasárnapi bajnokit megelőző pénteki sajtótájékoztatón sejtelmesen megjegyezte, nem sportszakmai oka vannak annak, hogy mégis eltekintenek Boateng reaktiválásától. 

„Minden szempontot mérlegelve, a Bayern úgy döntött, nem szerződteti Boatenget” – olvasható a Bayern közleményében.

 

Boatengnek a bíróság előtt kell felelnie

A Bild nevű napilap utánament a dolognak és arra jutott, Boateng a bántalmazási ügye miatt nem térhet vissza. Boateng szeptemberben azzal került a lapok címlapjára, hogy a bíróságon kellett megjelennie, amiért a gyanú szerint bántalmazta korábbi partnerét, az ikrei édesanyját. Eljárási hiba miatt a tárgyalást akkor elnapolták, de hamarosan jön az újabb forduló. A Bayern tehát nem szeretne magyarázkodni, miért fogad vissza egy kétes megítélésű, megvádolt labdarúgót.

A klub ugyanakkor azt is közölte, Jerome Boateng jó állapotban van és továbbra is látogathatja a csapat edzéseit. A Bayern talán csak kivár, s az újabb tárgyalás ismeretében dönt a még mindig nem vészesen idős, 35 éves hátvéd sorsáról, Tuchel köztudottan kedveli Boatenget, öt éve, amikor a PSG edzője volt, szerette volna megszerezni a német játékost. Egyelőre továbbra sem dolgozhatnak közösen.

Bundesliga, 7. forduló:

péntek:
Mönchengladbach–Mainz 2-2

szombat:
FC Augsburg–SV Darmstadt 98 15.30
Borussia Dortmund–Union Berlin 15.30
RB Leipzig–VfL Bochum 15.30
VfB Stuttgart–VfL Wolfsburg 15.30
Werder Bremen–TSG 1899 Hoffenheim 18.30

vasárnap:
Bayer Leverkusen–1. FC Köln 15.30
Bayern München–SC Freiburg 17.30
Eintracht Frankfurt–1. FC Heidenheim 19.30

Az állás:
 1. Bayer Leverkusen           6  20- 6  16 pont
 2. VfB Stuttgart                   6  19- 7  15
 3. Bayern München            6  20- 6  14
 4. Dortmund                        6  12- 6  14
 5. RB Leipzig                       6  16- 6  13  
 6. TSG Hoffenheim            6  13- 9  12
 7. VfL Wolfsburg                6   9- 6  12
 8. SC Freiburg                    6   7-10  10
 9. Eintracht Frankfurt      6   4- 5   7
10. 1. FC Heidenheim         6  10-13   7
11. Union Berlin                   6   9-10   6
12. Werder Bremen            6  10-14   6
13. Mönchengladbach       6  11-14   5
14. FC Augsburg                 6   9-15   5
15. SV Darmstadt               6  10-18   4
16. VfL Bochum                 6   5-19   3                        
17. 1. FC Köln                     6   4-11   1
18. FSV Mainz 05             6   4-17   1

 

Borítókép: Jerome Boateng a Bayern München edzésén (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.