Bellingham varázsolt, Mick Jagger is élvezte a drámai El Clásicót + videó

A Rolling Stones frontembete, Mick Jagger is ott volt a Barcelona–Real Madrid rangadón szombat délután a La Liga 11. fordulójában. Két olyan sztár is betalált, akik most debütáltak az El Clásicón: Ilkay Gündogan szerzett vezetést a Barcának, de Jude Bellingham kettővel válaszolt, így szünet után fordított és 2-1-re nyert a Real, amely visszavette az első helyet a Gironától a tabellán.

2023. 10. 28. 18:13
LaLiga - FC Barcelona vs. Real Madrid
epa10945343 Real Madrid's midfielder Jude Bellingham (C) jubilates with his teammates after scoring the 1-1 goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid, in Barcelona, Catalonia, Spain, 28 October 2023. EPA/ANDREU DALMAU Fotó: ANDREU DALMAU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal nem az ikonikus Nou Campban rendezték a barcelonai El Clásicót, hiszen a stadion átépítés alatt áll, hanem az Olimpiai Stadionban került sor a világ egyik, ha nem a legnagyobb rangadójára. A tét a bajnokság szempontjából is különösen nagy volt, hiszen a Real Madrid neve mellett 25, a Barcelona mellett 24 pont volt a forduló előtt.

LaLiga - FC Barcelona vs. Real Madrid
Gündogan góljára Bellingham kettővel válaszolt, így nyerte a Real Madrid a Barcelona elleni ranagdót. Fotó: EPA/SIU WU

A katalánokat vezető Xavi titkolózott , és semmit sem volt hajlandó elárulni a kezdőről, így nem lehetett tudni, hogy a sérült pályára léphet-e, ellenben a túloldalon Carlo Ancelotti határozottan kijelentette, hogy a nemrég sérülés miatt lecserélt játszani fog élete első El Clásicóján. Nagy húzás volt.

Pedig nem a Dortmundból igazolt angol középpályás, hanem egy másik El Clásicón elsőbálozó kezdte góllal a meccset. szerezte meg a vezetést a Barcelonának már a hatodik percben, kihasználva hibáját, és közelről a kapuba lőve. A német játékos a nyáron érkezett a Manchester Citytől, és az első El Clásicóján rögtön gólt szerzett.

Tetszett ez Mick Jaggernek is, a Rolling Stones frontembere a lelátón szurkolt a Barcának:

A 16. percben majdnem 2-0 volt, de mégsem: a hétközi BL-meccsen gólt szerző Fermin López lövése csattant a kapufán, ezt megúszta a Real. Ezután éledeztek a madridiak is, Kroos szép passza után Carvajal például ígéretes helyzetben az oldalhálót találta el. Nagy iramú, hajtós meccsen félidőben a Barca örülhetett az 1-0-s előnynek.

A második félidő elején újabb Barcelona-kapufa borzolta a kedélyeket, az 51. percben Fermin beadása után Martinez fejelt kis híján gólt.

Jude Bellingham megállíthatatlan

Bő egy óra után Xavi pályára küldte Lewandowskit. A lengyel talán még nincs 100 százalékos állapotban, de ennyit már elvállalt az El Clásicón. Néhány perccel a beállása után azonban a Real kiegyenlített. Bellingham bombázott védhetetlenül Ter Stegen kapujába több mint húsz méterről. Ezzel 1-1 lett – és még nem volt vége a Bellingham-show-nak.

A hosszabbításban jött a drámai fordulat, a 92. percben egy beadás után Modric nem tudta levenni a labdát, amely így lett tökéletes a középen érkező Bellinghamnek, aki közelről a kapuba talált, és a második góljával megszerezte a 2-1-es győzelmet a Realnak Barcelonában.

Bellingham a 10. La Liga-meccse után már 10 gólt számlál. Hihetetlen kezdés a húszéves sztártól.

A Real beérte pontszámban a pénteken már nyerő Gironát, és a jobb gólkülönbségével át is vette a vezetést a La Ligában, a Barca pedig lépéshátrányba került a két 28 pontos csapat mögött, és az Atlético Madrid letaszíthatja a dobogóról a forduló végére.

Borítókép: Jude Bellingham vezérletével tudott fordítani a Real Madrid Barcelonában (Fotó: EPA/Andreu Dalmau)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.