Guardiola csapatával öt éve nem esett meg az, ami most

A Manchester City egymás után másodszor is kikapott az angol labdarúgó-bajnokságban, a 8. forduló vasárnapi játéknapján az Arsenal vendégeként 1-0-ra veszített.

2023. 10. 08. 19:37
Gabriel Martinelli Arsenal Manchester City
Arsenal's Brazilian midfielder #11 Gabriel Martinelli (R) celebrates with teammates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London on October 8, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége rangadóját Londonban rendezték, a Premier League címvédője, a Manchester City az ezüstérmes Arsenalnál vendégeskedett. A két gárda egyike sem kezdte rosszul az idényt, az Ágyúsok hét forduló után veretlenül a tabella negyedik helyét foglalták el, Pep Guardiola csapata pedig meglepetésre a múlt héten kapott ki 2-1-re Wolverhamptonban.

A pályán nem közönségszórakoztató futball, inkább taktikai csata folyt. A City ugyanakkor már öt perc elteltével vezethetett volna, két óriási helyzet maradt kihasználatlanul egymás után. Phil Foden szöglete után Josko Gvardiol próbálkozásánál Declan Rice mentett a gólvonalról, majd Nathan Aké ismétlése a kapu felett szállt el.

Később a hazaiak kapusa, David Raya borzolta a kedélyeket. A társaival való passzolgatás közben a spanyol hálóőr csak nagy nehézségek árán tudta átvenni a labdát, majd hirtelen ott termett mellette Raya rárúgta a City csatárára a játékszert, ami szerencséjére aztán csak az oldalhálóban kötött ki.

A londoniak ezt úszták meg, Mateo Kovacic pedig egy kiállítást, aki két esetben is rászolgált, hogy leküldjék, de csak sárga lapot kapott, és végül csak a második félidőben távozott, mivel Guardiola lecserélte. 

Az Arsenalnak egyébként az első játékrészben csak egy említésre méltó helyzete volt, Eddie Nketiah pontatlan lövése, a szünet után azonban belelendültek a hazaiak, ami Gabriel Martinelli becserélésének volt köszönhető. A kezdeti lendület után ismét elcsendesedett a mérkőzés, csak a rendes játékidő utolsó perceiben előbb elesése miatt követeltek tizenegyest a szurkolók – sikertelenül. Aztán viszont ünnepelhettek, a 86. percben Martinelli a tizenhatos határvonaláról tüzelt, labdája Akén megpattanva elérte a célállomást.

A Citynek nem volt válasza, az Arsenal 1-0-ra győzött, és átugrotta riválisát a tabellán, immáron második, míg Guardiola csapata, amely 2018 decembere óta először veszített el két PL-meccset egymás után, a harmadik.

Premier League, 8. forduló:
Arsenal–Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerző: Martinelli (87.)

Brighton–Liverpool 2-2
Burnley–Chelsea 1-4 
Everton–AFC Bournemouth 3-0 
Fulham–Sheffield United 3-1 
Manchester United–Brentford 2-1 
Luton Town–Tottenham Hotspur 0-1
Crystal Palace–Nottingham Forest 0-0
West Ham United–Newcastle United 2-2
Wolverhampton–Aston Villa 1-1

Borítókép: Gabriel Martinellinek (jobbra) sokat jelentett ez a gól (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.