A Fradi ugyanúgy megjárta a Debrecennel, mint a Fiorentinával

Kétgólos előnyben volt a Ferencváros, végül mégsem ünnepelhetett győzelmet hazai pályán a Debrecen ellen a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának vasárnapi zárómeccsén. A zöld-fehérek a Fiorentina ellen hasonlóan bukták el a győzelmet néhány napja a Konferencialigában, és most először vesztettek pontokat a bajnokságban Dejan Sztankovics irányításával. Lisztes Krisztiánt kiállították a hosszabbításban.

2023. 10. 08. 18:29
null
20231008 Ferencváros Debrecen labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi csütörtökön késő este végzett Firenzében, ahol a Fiorentina otthonában kétgólos előnyt leadva 2-2-es döntetlent ért el a Konferencialiga csoportkörében. Ennek ellenére Dejan Sztankovics vezetőedző nem pihentette alapembereit, egyetlen cserét hajtott csak végre a kezdőben a Debrecen elleni bajnokira: a védelem közepén Ibrahim Cissé helyett Samy Mmaee játszott.

A Debrecen kiharcolta a döntetlent a Fradi otthonában. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Debrecen legutóbb májusban nagy meglepetésre 3-1-re nyert a Groupama Arénában a bajnoki cím ünneplésére készülő Fradi ellen, a hazaiak már csak ezért is visssza akarhattak vágni. Repülőrajtot vett az FTC, amely mindössze 16 másodperc után máris vezetett: Varga Barnabás megcsúsztatta a labdát, amely Ferenczi János közreműködésével Marquinhos elé került, ő pedig tíz méterről átfejelte a labdát a kapujából kilépő Megyeri felett – 1-0.

A 18. percben máris megduplázta előnyét a Fradi, egy szöglet után Megyeri rosszul találta el a labdát öklözés közben, így Mmaee a léc alá fejelt – 2-0. Így aztán Sztankovics húzása is bejött a marokkói védő csapatba állításával.

Sokan ekkor nem hihették, hogy a Debrecen számára van visszaút, de az első félidő végén váratlanul szépítettek a vendégek. Romancsuk emelt középre jobbról, a labdát a túloldalról Brandon Domingues tette vissza középre, ahol Vajda Botond közelről lőtt a kapuba – 2-1.

Lisztes Krisztián piros lapja

Szünet után a Fradi védelme többször ingatag lábakon állt, bravúrjai is szükság volt a kapuban. Végül csak kiegyenlített a DVSC. A 64. percben Domingues lódult meg a bal oldalon, Sigér Dávid becsúszva nem tudta szerelni, így a debreceni betört a tizenhatoson belülre, és úgy lőtt a kapuba, hogy a labda megpattant Dibusz kezén, de védeni nem tudott a kapus – 2-2.

Ezután volt a Fradinak les miatt meg nem adott gólja is Zachariassen révén, de az eredmény már nem változott. Ugyanakkor villant a piros lap. A hosszabbításban Lisztes Krisztián műesésért és a Bévárdi Zsombor elleni szabálytalanságért kapott egy-egy sárga lapot, kiállították, így a Ferencváros emberhátrányban fejezte be a mérkőzést.

A Fradi első pontvesztése az NB I-ben Sztankoviccsal

Sztankovics csapata négy napon belül másodszor végzett 2-2-re úgy, hogy két góllal vezetett. De a Debrecen azért nem a Fiorentina – ha a szerb edző a firenzei döntetlennel végül elégedett volt, a mostanival aligha lehet az.

A zöld-fehérek először vesztettek pontokat a bajnokságban Sztankovics irányításával (az első három magyar bajnokiját megnyerte a szerb edző), de továbbra is a tabella élén állnak.

NB I, 9. forduló:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74., Kisvárda)
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (0-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, jv.: Pintér, gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 84.)
Újpest–Diósgyőr 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Karakó, gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Kecskemét–Paks 1-1 (0-0), Kecskemét, Széktói Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Pálinkás (74.), illetve Osváth (69.)
Fehérvár–MTK 3-0 (1-0), Sóstói Stadion, 3136 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Katona M. (45+1.), Kalmár (54., 89.), kiállítva: Kádár (20., MTK), Thiam (43., MTK)
Ferencváros–Debrecen 2-2 (2-1), Groupama Aréna, 12793 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Marquinhos (1.), Mmaee (18.), illetve Vajda (45+4.), Domingues (64.), kiállítva Lisztes (90+5., Ferencváros)

Borítókép: A kép csalóka, a Fradi nem tudott a Debrecen fölé nőni (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.