Hatalmasat ordított a magyar riporter, de jó oka volt rá + videó

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban, az Erste-ligában ezen a héten is megválasztottuk a hét legjobb játékosát és a legszebb gólt is. Ami utóbbit illeti, nem volt nehéz dönteni, mert nem akármilyen találat született a Budapest JA HC–Corona Brasov mérkőzésen, amit a brassói Albert Zagidullin szerzett.

2023. 10. 13. 13:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE három mérkőzés után százszázalékos mérleggel áll, a Budapest JA HC elleni 4-1-es szezonnyitó után a Sportklub Csíkszereda (6-2) és a DVTK Jegesmedvék (3-2) is behódolt a liláknak, akik rég látott rajtot vettek a bajnokságban. A szériában fontos szerepe van többek között az öttagú finn légiónak és honfitársuknak, a szakvezetőnek, Markus Juurikkalának. Az Újpestre Franciaországból érkezett  Taavi Tiala a szeredaiak és a miskolciak ellen összesen három gólt és két gólpasszt ért el, és ő lett a hét legjobb játékosa.

– Mivel minden meccset meg szeretnénk nyerni, számítottunk arra, hogy jól sikerülhet a szezonrajt, már csak azért is, mert képzett játékosaink vannak. De annak ellenére, hogy háromból hármat hoztunk, még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk – fogalmazott a harmincéves légiós az Erste-liga weboldalának, egyúttal kijelentette, hogy csapatának a bajnoki cím megszerzése lehet a cél. Taavi Tiala is elárulta, hogy tíz hónapos fiával és barátnőjével érkezett Budapestre, és a szabadidejében igyekszik a lehető legtöbb időt tölteni velük.

Az Erste-liga izgalmas héten van túl, és az erdélyi csapatok első magyarországi túráját figyelhettük. A legjobban a Gyergyónak sikerült a túra, nyolc pontot szerzett a címvédő, csak Miskolcon maradt pont nélkül (1-5). A Csíkszereda három pontot szerzett, kétszer szétlövés, egyszer hosszabbítás után kapott ki, Újpesten viszont rendes játékidőben, így továbbra is nyeretlen idén. A Brassó rögtön kikapott az addig pont nélküli FEHA19 fiataljaitól, majd a dunaújvárosi győzelem után az FTC is legyőzte őket, a végén aztán a BJAHC elleni szétlövéses siker kozmetikázott a mérlegen. Ezen a meccsen született a hét legszebb találata, a brassói Albert Zagidullin úgynevezett Michigan-gólt lőtt, ezzel a kapu mögött felemelt, majd bekanalazott góllal növelte kétgólosra csapata előnyét (5-3), amely a végén aztán elfogyott. A gól mindenesetre tényleg nagyon szép, a közvetítő riporter jó okkal ordított hatalmasat:

Érdekesség, hogy a Budapest Jégkorong Akadémia fiatalja, Lobenwein Bálint két nappal korábban a DEAC elleni U21-es bajnokin szintén hasonló gólt szerzett.

Az Erste-liga ma este a DEAC–UTE (18.00), a Dunaújvárosi Acélbikák–FEHA19 (18.00) és a DVTK Jegesmedvék–Budapest JA HC (18.30) mérkőzésekkel folytatódik. A miskolci találkozó része az Októberi Hokifesztnek, s vasárnap Újpesten is plusz programokkal és szolgáltatásokkal várják a szurkolókat.

 

Borítókép: A brassóiak végül szétlövésben nyerték meg a meccset (Forrás: Facebook/Corona Brasov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.