„Legyünk őszinték, Fortuna velünk volt, de megérdemeltük!”

Labdarúgó-válogatottunk az Eb-selejtezők G csoportjában szombaton a nap rangadóján a Puskás Arénában 2-1-re legyőzte a szerb nemzeti csapatot. Marco Rossi szövetségi kapitány alakulata öt meccs után 13 pontjával vezeti a csoportot.

2023. 10. 14. 23:21
Magyarország Szerbia
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Arénában telt ház előtt játszott találkozón csapata az első félidőben a 20. percben Varga Barnabás góljával megszerezte a vezetést, a 33. percben Pavlovics egy szöglet után fejessel egyenlített, de a következő percben bombagóljával újra nálunk volt az előny. Fordulás után mi Varga Barnabás révén egy kapufáig jutottunk, a csereként beállt Bolla Bendegúz kihagyott egy hatalmas helyzetet, a szerbek két lesgólt szereztek, valamint egy akción belül kétszer is eltalálták a bal oldali kapufát. Gól már nem esett, így akárcsak Belgrádban, újra 2-1-re vertük a szerbeket, megint nagy győzelmet arattunk, s csoportelsőként már nemcsak jobb gólkülönbségünkkel, hanem három ponttal előzzük meg az egy mérkőzéssel többet játszott déli szomszédunkat. De a meccs végére jutott egy rossz hír is, már a lefújás után a szerbek kapusával kakaskodó Kalmár Zsoltot második sárga lapjával kiállították.

Sallai
Sallai Roland (20-as mezben) hatalmas gólt szerzett. Fotó: Mirkó István

Nyilatkozatok az M4 Sport kamerája előtt:

Sallai Roland: Eddig nagyon jól alakul a szezonom, szerencsére ezt sikerült ma is folytatnom. Le a kalappal mindenki előtt, nagyot játszottunk, nagyon nagyot mentünk ma, és hatalmasat küzdöttünk. Köszönjük a közönségnek a biztatást, a miénk nem az egyik legjobb, hanem a legjobb szurkolótábor!

Lüktető meccs volt, az első félidőben volt egy nehezebb periódusunk, és a második félidőben is akadt pár meleg szituáció, amit megúsztunk. De az kell, hogy mondjam, a szerencséért is megdolgoztunk. A gólokat nagyon jó ütemben rúgtuk.

Varga Barnabás: Hasonló gólt szereztem, mint a Fradiban a Fiorentina ellen, jól jött a beadás, nem volt nehéz dolgom. Ezen a meccsen volt, hogy mellénk állt a szerencse, de az mindig a jó csapat mellé áll. Jól álltuk a sarat.

Nem mondom, hogy eseménytelen meccs volt, a szerbek végig nyomtak, hősiesen kellett védekezünk. Meghűlt az ereimben a vér, amikor a szerbek öt percen belül két gólt szereztek, szerencsére mindkettő lesgól volt, és akkor is, amikor tíz másodpercen belül kétszer is eltalálták a kapufát. Legyünk őszinték, Fortuna velünk volt, de megérdemeltük!

Sallai Roland iszonyatosan nagy gólt lőtt a gyengébb lábával. Már nem is tudom milyen lábas! Bármelyik csapat ellen játszunk, a piszkos munkát el kell végezni, így is álltunk ehhez a meccshez. Kedden a litvániai mérkőzésen sok múlik, nem szeretnénk mással foglalkozni. Megverjük a litvánokat és ott vagyunk az Eb-n.

Borítókép: Sallai Roland és Szoboszlai Dominik (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.