Marco Rossi csapata már a legjobb harminc között van a világranglistán

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a legfrissebb világranglistáját, amelyet továbbra is a világbajnok argentinok vezetnek a franciák és a brazilok előtt. A Marco Rossi által irányított magyar válogatott két helyet előrelépve a 30. helyen áll.

2023. 10. 26. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legfrisebb világranglistáján a legjobb tízben annyi változás történt, hogy a portugálok és a spanyolok is két helyet javítottak, előbbi csapat most a hatodik, utóbbi pedig a nyolcadik, a horvátok viszont a hatodikról visszacsúsztak a tizedik helyre. A  két helyet előrelépő, jelenleg 30. helyen álló válogatottunk Eb-selejtezős csoportellenfelei közül a 29. szerbeket jegyzik előrébb, akik egy helyet rontottak. A másik három együttes közül Montenegró a 70., Bulgária a 84., Litvánia pedig a 134. helyet foglalja el. A mieink legközelebb a bolgárok ellen lépnek pályára, majd Montenegró ellen zárják a selejtezőt novemberben. A top 10 sorrendje: 1. Argentína 1861,29 pont; 2. Franciaország 1853,11; 3. Brazília 1812,20; 4. Anglia 1807,88; 5. Belgium 1793,71; 6. Portugália 1739,83; 7. Hollandia 1739,26; 8. Spanyolország 1725,97; 9. Olaszország 1717,81; 10. Horvátország 1711,88; … 30. Magyarország 1521,9.

Menesztették Mladen Krsztajicsot, a bolgár válogatott szerb szövetségi kapitányát. A menesztés oka az, hogy a nemzeti együttes alulteljesített az Eb-selejtezőkön. A G csoport élén a magyar válogatott áll, és ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez, kijut az Eb-re. A bolgárok mindössze két ponttal sereghajtók a kvintettben. A 49 éves Krsztajics tavaly vette át a bolgár válogatott irányítását, 2017 és 2019 között pedig hazája nemzeti csapatának kispadján ült. Utódját jövő szerdán jelenti be a bolgár szövetség.

 

Női válogatottunk pénteken Gyirmóton győzne az északírek ellen

A magyar női válogatott pénteken Gyirmóti mérkőzésen az első győzelméért lép pályára a Nemzetek Ligájában. A Margret Kratz vezette magyar válogatott előbb Albániában 1-1-es döntetlent ért el a női Nemzetek Ligája B divíziójában, majd hazai pályán 4-0-ra alulmaradt az írekkel szemben. Október végén az északírek ellen játszik két meccset a csapat, az elsőt pénteken hazai pályán, Gyirmóton, a másodikat Belfastban. A hazai mérkőzés előtt tartott edzőtáborban egy kisebb ünnepségre is sor került, Barczi Róbert sportigazgató adott át ajándékot az utóbbi időszakban kerek válogatottsági számig elérő játékosoknak (Szőcs Réka a 100., Zeller Dóra a 75., Kovács Laura, Nagy Virág és Pápai Emőke a 25. mérkőzésén lépett pályára), valamint a szövetségi kapitányként 25. válogatott meccsét teljesítő Margret Kratznak.

– Az északírek komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, egy évvel ezelőtt ott voltak az angliai Európa-bajnokságon is – mondta az Mlsz.hu-nak Margret Kratz. – Párharcerősek, nagyon agresszívek az egy az egy elleni szituációkban, emellett nagyon jól szervezettek, és veszélyesek a pontrúgásaik. Ha teret adunk nekik, nagyon jól tudnak kombinálni, és nagyon veszélyesek a tizenhatoson belül. A célunk az, hogy ne engedjük érvényesülni őket, és a saját játékunkat játszva érjünk el sikert. Jó hír, hogy Zágor Bernadett, Pusztai Sára és Csiszár Henrietta ismét itt van a keretben, így minden poszton két-két azonos képességű játékosunk van, a visszatérők ráadásul nagyszerű egyéniségek, akik több lehetőséget adnak a játék taktikai alakítására.

A magyar válogatott két forduló után egy ponttal áll a Nemzetek Ligája-csoportban, míg az északírek három pontot szereztek az eddigi két meccsükön. A pénteki mérkőzést a gyirmóti Alcufer-stadionban rendezik, 18.15-től, a találkozóra szóló jegyeket 1500 forintos egységáron lehet megvásárolni a Meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Borítókép: (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.