Csányi Sándornak nem csak a szurkolók miatt van hiányérzete

Csányi Sándor MLSZ-elnöksége alatt harmadszor jutott ki Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott. A sportvezető a Nemzeti Sportnak adott rövid interjúban elárulta, van hiányérzete a bulgáriai meccs alakulása miatt, és ismét kifejezte: sajnálja, hogy nem lehettek a lelátón a magyar szurkolók.

2023. 11. 17. 11:54
ROSSI, Marco
Labdarúgó Eb-selejtező - Bulgária-Magyarország Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke visszafogott volt, miután a válogatott megszerezte a biztos Eb-kvalifikációhoz szükséges egy pontot Bulgáriában. A sportvezető feszült volt a mérkőzés alatt, amely több fordulatot is tartogatott. Csányi Sándor ismét kifejezte sajnálatát, hogy a bolgár szövetség ténykedése eredményeként a magyar szurkolók nem ünnepelhettek a szófiai stadionban a futballistákkal.

CEFERIN, Aleksander; ORBÁN Viktor; CSÁNYI Sándor
Aleksander Ceferin UEFA-elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök jövőre akár a magyar válogatott egyik Eb-meccsén is összefuthat. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

– Miután megszereztük a vezetést, és emberelőnybe is kerültünk, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz – mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor. – Több szempontból van komoly hiányérzetem. Sajnos világos, hogy olyan kulcsemberek nélkül, mint Orbán Willi, Varga Barnabás vagy nem olyan eredményes a csapatunk, mint velük. Azt nem gondolom, hogy döntő volt a meccset megelőző hercehurca, persze nem jött jól a mieinknek, de a bolgároknak sem. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a magyar szurkolók nem élhették át a helyszínen a továbbjutás örömét, nem ünnepelhettek a lefújás utáni percekben együtt a csapattal. Az ünneplésre ugyanakkor remélem, lesz lehetőségük a Montenegró elleni, utolsó Eb-selejtezőn.

Csányi felidézte, hogy nehéz volt megélni a VAR-vizsgálatokat: az egyik visszavonta a bolgárok második piros lapját, a másik helybenhagyta az ellenfelünk javára megítélt kétes tizenegyest.

A sérültek mellett Montenegró ellen szövetségi kapitány nem számíthat a Szófiában kiállított Kerkez Milos játékára sem.

 

Csányi Sándornak az első maradt a legkülönlegesebb

Csányi Sándor MLSZ-elnöksége alatt 2016 és 2021 után a harmadik Eb-re jutott ki a magyar válogatott. A sportvezető számára továbbra is az első kvalifikációs siker a legkülönlegesebb. – Akkor negyvennégy év után jutottunk ki ismét Eb-re. Nem gondoltam volna korábban, hogy látok még az életemben Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottat. De nem volt kevésbé izgalmas a második és ez a mostani, harmadik kijutásunk sem. Nagyon örülök, hogy sikerült, gratulálok a csapatnak, a kapitánynak és a stábnak – fogalmazott Csányi Sándor.

 

Borítókép: Egymás után harmadszor is Eb-kijutást ünnepelhetett a magyar válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.