Djokovics egy nap kétszer kikapott Sinnertől, mégis ő az oroszlánkirály

Olaszország–Ausztrália döntőt játszanak vasárnap délután Málagában a tenisz Davis-kupa döntőjében, miután a második elődöntőben, szombaton Olaszország 2-1-re legyőzte Szerbiát. Avagy Jannik Sinner egy nap kétszer is nyert Novak Djokovics ellen: előbb egyesben, majd párosban is. Pedig egyesben a döntő szettben 5:5-nél a szerb világelsőnek három bréklabdája volt. Djokovics azzal vigasztalódik, hogy Boris Becker oroszlánkirályként, földön kívüli játékosként méltatta, amiért 2023-ban, 36 évesen három Grand Slam-tornagyőzelem mellé az ATP világbajnoki címét is besöpörte.

2023. 11. 26. 8:31
Djokovics, Sinner, Davis-kupa
Djokovics, Sinner, Davis-kupa Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden azért Novak Djokovicsnak sem sikerülthet, avagy minden idők legjobb teniszjátékosát is le lehet győzni. Az olasz Jannik Sinnernek ez egy nap alatt kétszer is sikerült. A két játékos a férfi tenisz Davis-kupa elődöntőjében találkozott egymással. Kecmanovics Musetti ellen vezetést szerzett a szerbeknek, ezután következett a Djokovics–Sinner meccs, tehát ha a világelső nyer, akkor Szerbia döntős.

Sinner, Djokovics, Davis-kupa, Boris Becker, oroszlánkiráy
Jannik Sinnert ünneplik az olaszok a Djokovics elleni győzelem után (Forrás: X)

Az első játszmát Sinner nyerte fölényesen, 6:2-re, a másodikat Djokovics ugyanígy. A döntő szettben fej fej mellett haladt a két játékos, 5:4-nél Djokovicsnak fogadóként három mérkőzéslabdája volt, de egyiket sem tudta értékesíteni. Ezután viszont Sinnernek egy bréklabda is elég volt ahhoz, hogy elvegye Djokovics adogatását és megnyerje a meccset (6:2, 2:6, 7:5).

Djokovics a Davis-kupában legutóbb a 2011-es elődöntőben veszített mérkőzést egyesben, akkor is úgy, hogy sérülés miatt visszalépett az argentin Juan Martín Del Potro ellen.

A két játékos ezután párosban is összecsapott, Sinner párja Sonego, Djokovicsé pedig az előzetes tervet felborítva nem Lajovics, hanem Kecmanovics volt. Az olaszok viszonylag simán nyertek (6:3, 6:4) és bejutotottak a döntőbe.

Sinner sportszerűen értékelt

– Nagyon jól kezdtem. A második szettben viszont Djokovics sokkal jobban játszott, mint én. A harmadik szettben próbáltam nagyon jól adogatni, és a meccslabdákban is jól szerváltam. Örülök, hogy továbbra is versenyben lehetek. Egy pontra voltunk a kieséstől, de ott vagyunk a döntőben. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok – Sinner nem triumfált a győzelem után, pedig az első ember a tenisz történetében, aki egy napon kétszer is legyőzte Novak Djokovicsot.

 

Becker: Djokovics földönkívüli

A szerb világelső ezúttal nem került összetűzésbe a közönséggel, s Boris Becker dicséretével vigasztalódott.

– Djokovics az oroszlánkirály. Harminchat évesen élete legjobb formájában játszik, tökéletes évet zár, egy évben nyer három Grand Slam-tornát, döntőzik Wimbledonban, s megnyerte az ATP-vb-t, úgy, hogy előtte a párizsi tornán egymást követő négy nap hosszú, szoros meccseket vív. Más elfáradna ettől, ő azonban egyre jobb lesz. Földönkívüli – méltatta Becker Djokovicsot, akinek anno az edzője volt, jelenleg pedig a dán Holger Rune munkáját segíti.

A vasárnapi döntőben Olaszország egyértelműen favoritként játszik a finn csodát lezáró Ausztráliával. Az olaszok eddig egyetlenegyszer, 1976-ban nyerték meg a Davis-kupát, itt a nagy esély Sinner vezérletével.

Borítókép: Djokovics jól viselte a vereséget, gratulált Sinnernek (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.