Gulácsi Péter megelégelte a mellőzést, Amerikába készül?

Német sajtóértesülések szerint Gulácsi Péter a télen New Yorkba igazolhat. Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa eszerint az ottani testvércsapatnál, a New York Red Bulls együttesénél folytatja. Ha így is lesz, reméljük, Gulácsi Péter sorsa csak már mint a biztos Eb-résztvevő magyar válogatott játékosaként változik meg.

2023. 11. 15. 10:37
Gulácsi Péter
Budapest 20220926 Labdarúgás 2022 Nemzetek Ligája NL Magyarország Olaszország Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Gulácsi Péter Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egy évvel ezelőtti sérülése óta csupán a Német Kupa-meccseken kapott lehetőséget az RB Leipzigban, ráadásul a lipcsei csapat a sorozat második fordulójában 1-0-ra kikapott a Wolfsburg vendégeként, és kiesett, így a magyar válogatott kapusának már itt sem lesz alkalma bizonyítani. S bizony Marco Rose vezetőedzőnek nincs oka a változtatásra, Janis Blaswich rendre jó teljesítményt nyújt az RB Leipzig kapujában, ennek elismeréseként most először a német válogatott keretébe is behívták.

Gulácsi Péter, RB Leipzig, New York Reb bull, magyar válogatott
Talán maga Gulácsi Péter sem tudja, hogy mitévő legyen. Fotó: AFP

Éppen emiatt kapott szárnyra a spekuláció Németországban, hogy Emil Forsberget követve a télen Gulácsi Péter is a tengerentúli ligában, az MLS-ben szereplő testvércsapathoz, a New York Red Bullshoz szerződik. Annyiban kétségtelenül logikusnak tűnik a transzfer, hogy anno Gulácsi egy másik Red Bull-csapattól, a Salzburgtól került Lipcsébe.

 

Gulácsi ezért nem adott interjút?

Lapunk a közelmúltban azzal a kéréssel fordult az RB Leipzighez, hogy szeretnénk interjút készíteni Gulácsi Péterrel. A klub a kérést elutasította, mondván, Gulácsi jelenleg nem elérhető. Talán éppen amiatt, mert terítéken van a távozása?

Persze ha a magyar kapus ezt az utat választja, az egyúttal azt is jelenti, feladja a célját, hogy újra az európai futball elitjében szerepeljen. Gulácsi még csak 33 éves, kapusként, mondhatni, a legjobb korban van, tehát ez ellene szól a felröppent híreknek.

 

Vállalja a tartalékszerepet Dibusz mögött

Gulácsi vasárnap a Freiburg elleni német bajnokin kisebb sérülés, lábujjfájdalom miatt csereként sem vett részt, ugyan ellenére csatlakozott a magyar válogatott keretéhez, de végül nem utazott el Bulgáriába, Montenegró ellen már talán ott lehet a keretben. együttesében vállalja a tartalékszerepet mögött. Éveken át éppen ennek a fordítottja volt a felállás.

 

Borítókép: Gulácsi Péter bármikor bevethető a magyar válogatottban (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.