Gulácsi Péter nehezen tudja megemészteni, ami vele történt

Az előző két kiírás győztese, az RB Leipzig 1-0-ra kikapott a Wolfsburg otthonában, így nem jutott be az idei Német Kupa nyolcaddöntőjébe. A lipcseiek kapuját Gulácsi Péter védte, aki nagyon csalódottan nyilatkozott a kiesés után.

2023. 11. 01. 11:07
Gulácsi Péter RB Leipzig
Fotó: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter tavaly őszi súlyos sérülése előtt kirobbanthatatlan volt az RB Leipzig kapujából. A magyar válogatott futballista hosszú kihagyás után visszatérhetett a pályára, de egyelőre csak Német Kupa-meccseken kapott éles bevetést. Abból viszont több már nem juthat Gulácsi Péternek az idényben, ugyanis a lipcsei csapat kedden 1-0-ra kikapott a Wolfsburg vendégeként, ezzel búcsúzott a sorozattól.

Gulácsi Péter RB Leipzig Német Kupa
Gulácsi Péter és csapattársai csalódottan távozhattak Wolfsburgból (Forrás: X/RB Leipzig)

A magyar kapus csalódottan nyilatkozott a kiesés után klubja honlapjának.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Wolfsburg jól védekezett, mi pedig nem tudtunk sok helyzetet kialakítani. Még emberhátrányban is irányítottuk a mérkőzést, de nem tudtunk veszélyes lehetőségeket kidolgozni. Azok után, hogy az elmúlt öt idényből négyszer eljutottunk a berlini fináléba, ezt a kiesést nagyon, nagyon nehéz megemészteni – kesergett Gulácsi.

Az RB Leipzig a Német Kupa legutóbbi két kiírását megnyerte, most a nyolcaddöntőbe sem jutott be.

Mikor véd legközelebb Gulácsi Péter?

A magyar kapus számára személyesen is kellemetlen a kiesés. Bár a gólról nem tehetett, azt is nehéz elképzelni, hogy a wolfsburgi meccs alapján szerzi vissza a helyét az RB Leipzig kezdőcsapatában a bajnoki meccsekre és a Bajnokok Ligája-találkozókra. Amíg pedig Gulácsi nem véd rendszeresen a klubjában, addig valószínű, hogy a válogatottnál Marco Rossi is inkább Dibusz Dénesnek szavaz bizalmat, kivéve persze, ha a Ferencváros kapusának sérülése súlyosabb a vártnál.

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője szerint Janis Blaswich eleget tett azért Gulácsi sérülése alatt, hogy élvezze a bizalmat. Hacsak a német kapus nem kezd el hibát hibára halmozni, valószínű, hogy ő védheti végig az idényt.

Gulácsi Péter talán a Bajnokok Ligájában védhet legközelebb, ha a lipcseiek az utolsó forduló előtt bebiztosítják a továbbjutást, erre jelen állás szerint minden esély megvan.

Borítókép: Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar kapusa (Forrás: X/RB Leipzig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.