A Ferencváros megint nyert az Újpest ellen, Marco Rossi nem volt boldog

A labdarúgó NB I 11. fordulójának rangadóján nem szakadt meg a sorozat. A Ferencváros zsinórban a tizennegyedik derbit is megnyerte, ezúttal 3-0-ra nyert az Újpest ellen, s megerősítette helyét a tabella élén. Akadt rossz hír is a Fradinak és a lelátón ülő Marco Rossi szövetségi kapitánynak: Dibusz Dénes és Sigér Dávid a meccskeretbe sem került be, Botka Endre megsérült az első félidő végén.

2023. 10. 29. 20:06
Ferencváros
Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt perc késéssel kezdődött a derbi: a szurkolók jóvoltából a Groupama Arénára telepedett füstből ugyanis az eredetileg kiírt időpontban alig látszottak ki a Ferencváros és az Újpest játékosai. Így volt idő elemezni a felállásokat: a Ferencváros keretében a várt hiányzók mellett és Sigér Dávid nevét sem találhattuk meg. A hazai szurkolók nagy örömére viszont a kezdőcsapatban kapott helyet Lisztes Krisztián. A Ferencváros zsinórban tizennegyedik Újpest elleni győzelmére hajtott, a lila-fehérek azért, hogy megelőzzék a tabellán az ősi riválist.

Ferencváros Újpest szurkolók
A Ferencváros és az Újpest szurkolói sem spóroltak a pirotechnikai eszközökkel (Fotó: Polyák Attila)

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Samy Mmaee ívelése után éles szögből Owusu nem tudta kapu felé irányítani a labdát. Később szabadrúgás-variáció után Lisztes közeli fejesénél a kapufa mentette meg a vendégeket. Védenie kellett viszont a Dibuszt pótoló Varga Ádámnak: Koszanovics távoli szabadrúgását tolta ki oldalra.

A Ferencváros nem játszott fölényben, viszont vezetést szerzett: a sérült Varga Barnabás helyén kezdő szerb Alekszandar Pesics köszönte szépen az újpesti Tamás Krisztián passzát, és gólt lőtt.

A folytatásban Varga kapus előbb harminc méterre a kapujától mentett, majd Hall közeli kísérleténél mutatott be bravúrt, a túloldalon Banai Dávid Lisztes közelről, de éles szögből leadott lövésénél hárított.

A nyolcperces hosszabbításban Csoboth Kevin hasonló pozícióból tesztelte Vargát, majd a kipattanó labdára lényegében ráfeküdt a suriname-i Myenty Abena: Karakó Ferenc és a VAR-szobában ülők sem látták ezt oknak a büntetőre, a félidőre maradt az 1-0-s hazai vezetés.

gondjai sokasodnak

A második félidő elején is hasonló eredményt hozott a VAR-vizsgálat, amikor Abena kockázatos becsúszással szerelte Csobothot a tizenhatoson belül, az első félidei esettel ellentétben ekkor az Újpest válogatott támadója sem reklamált.

Apropó, válogatott: a szövetségi kapitány, Marco Rossi is a helyszínen nézte meg a derbit, s látta, ahogy sokasodnak a gondjai: Botka Endrét a szünetben le kellett cserélni.

Óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki az Újpest: Ambrose hét méterről, ziccerből nem találta el a hazaiak kapuját. A hazaiak kontrából duplázhatták volna meg előnyüket, de nem tudták kihasználni a létszámfölényüket.

Abu Fani nagy pillanatai döntöttek a Ferencváros javára

Pontrúgás után viszont megszületett a második ferencvárosi gól: az izraeli Abu Fani szöglete után Abena fejelt a vendégek kapujába. S épphogy kiünnepelték magukat a hazaiak, amikor kezdhették újra: Banai rossz helyre ütötte a lapos beadást, Abu Fani pedig a gólpassza után maga is a kapuba talált.

Hiába mutatott addig kiegyensúlyozott képet a mérkőzés, három újpesti gól egyátalán nem volt benne, és ez pontosan játszott is a folytatásban a vendégeken.

A Ferencváros győzelmével megerősítette első helyét a tabella élén, 25 pontos, s egy meccsel kevesebbet játszott, mint a második Paks (24 pont). Az Újpest 20 pontjával maradt a harmadik pozícióban.

NB I, 11. forduló

Szombat
Kecskemét–ZTE 3-1 (2-0), Széktói Stadion, 2487 néző, jv: Rúsz, gólszerzők: Tóth B. (35.), Szabó A. (45.+4.), Zeke (72.), illetve Mance (82., 11-esből)
Fehérvár–DVTK 4-0 (2-0), Sóstói Stadion, 3111 néző, jv.: Bognár T., gólszerzők: Christensen (42.), Kodro (45+1., 84.), Kastrati (82.), kiállítva: Farkas D. (70., DVTK), Szatmári Cs. (86., DVTK)
Puskás Akadémia–DVSC 1-1 (1-1), Pancho Aréna, jv.: Pintér, gólszerzők: Gruber (37.), illetve Dzsudzsák (15.)

Vasárnap
Mezőkövesd–MTK 1-0 (1-0), Mezőkövesd, Város Stadion, 1791 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Molnár G. (7.)
Paks–Kisvárda 3-1 (2-0), Paksi FC Stadion, 2078 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Szabó J. (16.), Windecker (45+3.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (74.)
Ferencváros–Újpest 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 20 357 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Pesics (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)

Borítókép: Pesics és társai az első Fradi-gólt ünneplik (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.